Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.44.hét
2022. november 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.44.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a legnagyobb hazai oldalon nézelődtem és szerencsére ismét találtam érdekességeket a számotokra.

Tartsatok velem ezúttal is és repüljünk vissza együtt a 70-es évekbe!

ritka-orosz-wartburg-a-kepeken-lathato-allapotban-hasonlo-mint-a-lemezarugyari-2afb_1_big.jpg

Szovjet lendkerekes Wartburg - Elég szokatlan egy Szovjetunióban gyártott lendkerekes Wartburg, de a szocializmusban bizony ilyen csodák is megestek.
A játék gyártójáról nincs információm, de az tisztán látszik a járművön, hogy a tervezésnél a Wartburgot igyekeztek lemásolni. A játék lendkerekes és a sötétített ablakokkal egészen érdekes látványt nyújt. Nem egy Plasticart kisautó, de azért érdekességnek érdemes lehet lecsapnotok rá,
Az eladó minimum 10.000 Ft-ot szeretne kapni a ritkaságért.

4-pakli-retro-autos-kartya-rrrr-c7fb_1_big.jpg

Autóskártyák - A 70-es évek gyerekeinek egészen biztosan ismerős a képeken látható autóskártyák közül valamelyik. Most rögtön négy csomaggal is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket. Három klasszikus Autó kvartett csomag és a régi autókat tartalmazó pakliért most akár Ti is harcba szállhattok.
A licit jelenleg 21473 Ft-on áll és itt még bőven érdemes nektek is beszállni a licitbe!

smer-metallex-skoda-mtx-sportauto-auto-2afb_54_big.jpg

Smer Skoda MTX - A cseh játékgyártásban az ITES mellett kisebb cégek is jelen voltak a piacon. Ezek közé a cégek közé tartozott a Smer is, akiknek nagyon sok játékukat forgalmazták itthon a játékboltokban.
Ezúttal egy igazán érdekes lendkerekes versenyautón akadt meg a szemem, ami a Skoda Metallex MTX alapján készült el. A kidolgozás nem túl részletes, de ennek ellenére egy gyűjtő egészen biztosan meglátja a szépséget ebben az aprócska kisautóban.
A lendkerekes játékért a licit 4000 Ft-ról indul és ennyiért érdemes is elhozni ezt a ritkaságot.

police-07-motoros-szimulator-1980-as-evek-mukodo-3afb_1_big.jpg

Police Motorcycle Learn to Drive - A 80-as évek elején szinte egyre-másra jelentek meg a különböző elemes játékgépek, amelyekkel a gyerekek egy kicsit a vezetés élményét is átélhették.
Ezek közé tartozott a végtelenített szalaggal működő Police Motorcycle, ami egy igazán érdekes darab volt.  A kormányt mozgatva kellett terelgetni a pályán a motorosunkat és igyekezni kellett elkerülnünk az akadályokat.
A játék akkoriban nagyon népszerű volt, de a számítógépek és a kvarcjátékok szépen lassan kiszorították ezeket a mechanikus játékokat a boltokból.
Most egy nosztalgikus darabbal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket, ami még ráadásul működik is.
Az eladó 9999 Ft-ra tartja a játékot.

anker-koepitoszekreny-fa-dobozban-3afb_1_big.jpg

Anker kőépítő - Az Anker az NDK játékgyártás egyik legérdekesebb cége, ahol a távirányítós autók mellett más érdekes játékok is készültek.
Ilyen volt többek között a kőből készült építőjáték is, ami nagyon hasonlított az általunk is ismert fa építőkockákra. A gyerekek itt lényegében kőből készült elemekből építhették meg a váraikat vagy épületeiket.
A most eladásra kínált játék eredeti fa dobozában várja új gazdáját. A képek alapján nem tűnik hiánytalannak a játék, de értékét növeli a különböző megépíthető dolgokról mellékelt illusztráció.
A játékot 9000 Ft-ért vehetitek meg fix áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1617971828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása