Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.24.hét
2022. június 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.24.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekeztem nektek érdekes és különleges régi játékokat vadászni.
Szerencsére ismét találtam néhány érdekesebb darabot a gyűjtők és nosztalgiázók számára, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

auto-kvartett-sarga-23db_1_big.jpg

Autó kvartett (sárga) - Az autóskártyák mindig nagyon népszerű játéknak számítottak a fiúk körében. Szinte folyamatosan érkeztek az új paklik a Minervának köszönhetően, akik egészen komoly kollekciót hoztak össze a kártyákból.
1975-ben érkezett meg a 'sárga hátlapos' csomag, ami minőségre messze elmaradt az elődöktől, de mivel érdekes autókat tartalmazott a gyerekek kedvence lett nagyon gyorsan.
Ennek a gyenge minőségnek köszönhetően ezekből a paklikból élte túl a legkevesebb az eltelt éveket. Ennek köszönhetően pedig a gyűjtők számára érdekes darab vált a sárga autóskártyából.
Most egy szép állapotú darabot ajánlok a figyelmetekbe, amiből azonban egy lap hiányzik. Ezt egy kis szerencsével és türelemmel lehet, hogy tudjátok majd pótolni, de ebben az állapotában is értékesnek számít a kártya.
Ha érdekel benneteket, akkor érdemes figyelnetek a 10.010 Ft-ról indított aukciót.

retro-szovjet-taviranyitos-jatekauto-elado-e2db_1_big.jpg

Szovjet RC kisautó - Az egykori Szovjetunióban elég komolyan vették a játékgyártást. Ennek köszönhetően mind a lányok, mind pedig a fiúk megtalálták a kínálatban a nekik tetsző játékokat.
A fiúk természetesen az autók iránt érdeklődtek inkább, amiből nagyon sok eltérő változat készült a hatalmas országban. 
A drótos távirányítós autók után a 80-as években megjelentek az RC irányítású játékautók is a szovjet piacon, amelyek közé a képen látható Rally fantázianevet viselő típus is tartozott.
Most egy ilyet kínálnak eladásra működőképes állapotban, ami elég ritkának számít. Ha úgy gondoljátok kell egy ilyen a gyűjteményetekbe, akkor csapjatok le a fix 7000 Ft-ért kínált játékra!

kerekpar-tomorgumis-33db_1_big.jpg

Retro kerékpár - Ha nyár, akkor az sokunknál egyet jelentett a bringázással. Ki Camping, ki BMX, ki pedig versenybringa nyergében róta a kilométereket.
Persze a kicsiknek is jutott bicikli, amelyek általában tömör kerékkel készültek - ki ne emlékezne rá :)
Most egy ilyen bringát ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen szép állapotban maradt meg. Persze egy kis csinosítás ráfér a régi kerékpárra, de szerintem akár így is használható lenne.
Az ár fixen 5000 Ft, ami egyáltalán nem számít soknak.

regi-retro-lemezjatek-lemez-jatek-lendkerekes-vonat-mozdony-retro-kina-1970-s-f2db_1_big.jpg

MF 136 lendkerekes vonat - A kínai játékgyártás termékei között gyakran találkozni érdekes gyöngyszemekkel és talán ezért is kedvelik sokan a távol-keleti ország játékait.
Az MF-136-os számot viselő lendkerekes vonat is az érdekes játékok sorát erősíti. Sajnos itthon nem túl gyakori darab, ezért érdemes lehet lecsapnotok erre a különlegességre akár nektek is.
Az ár ebben az esetben fixen 6000 Ft.

regi-retro-tarsasjatek-ne-huzd-az-idot-12db_1_big.jpg

Ne húzd az időt! társasjáték - A hazai játékgyártásban fontos szerep jutott egykoron a társasjátékoknak, amelyek azért nagyrészt dobókocka és szerencse alapon működő játékok voltak.
A nem túl összetett játékokkal azért mi nagyon jókat tudtunk játszani.
A Ne húzd az időt! is ezen játékok sorát erősítette, igaz volt egy kis csavar benne a betűkkel, de a lényegét tekintve egy egyszerű dobókockás-lépegetős játékról volt itt is szó.
Ez a társas nem túl gyakori darab, ezért is érdekes ez a közel hiánytalan példány amit 3000 Ft-ért tudtok megvásárolni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr10017855553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása