Régi játékokkal is van munka 8. - 1.rész
2021. január 29. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 8. - 1.rész

majorettevwgolf_1.JPG

Megszokhattátok már az elmúlt közel egy évben, hogy a pénteki napokon különböző régi játékok felújítását igyekszem nektek bemutatni.
Ebben a rovatban volt már bolygókerekes autó, távirányítós autó, RC autó, SIKU, Matchbox és Metalcar kisautó is már. A kisautó vonalon már elég sok típus részleteit ismerhettétek meg, de most egy újabb kisautó felújításába vágom a fejszémet.
Ezúttal egy klasszikus Majorette Volkswagen Golf 1-est próbálok vállalható állapotba hozni, így érdemes lesz a következő hetekben is velem tartanotok.

A  Volkswagen Golf 1-es talán a legtöbb gyártó által feldolgozott autónak számít. A játékgyártók közül többek között elkészítette ezt a típust a Norev, Siku, a Matchbox, a Hot Wheels, a Tomica, a Maisto, az AHC és a Majorette is.
A Majorette 1:60-as méretarányba készítette el az autót, ami több színben került a boltok polcaira. Megvásárolható volt piros, kék, zöld, fekete, arany színekben is. Egyes változatokon még matrica is helyet kapott a kocsik oldalán, amelyeken a Golf felirat szerepelt.

Most egy ilyen kisautót fogok felújítani.
Szokás szerint a játék külső szemrevételezésével kezdek neki ebben az esetben is a munkának. Egy jó pont, hogy a kocsi legalább egyben van.
A külső szemrevételezés során persze a hiányosságok egy része azonnal szembetűnik. A festés bizony elég rossz állapotban van. Hiányzik az egyik első lámpa is, a szélvédő rendkívül karcos és a csomagtér ajtaja sem marad nyitva.
A kocsit látva az első gondolatom az volt, hogy hiányzik a hátsó ablak de végül arra jutottam sok-sok képet megnézve, hogy valószínűleg itt gyárilag sem kapott helyet a sárga plexi ablak.
Ennek valószínűleg az lehetett az oka, hogy a gyerekeknek valahogy ki kellett nyitniuk a csomagtér ajtaját és az sokkal könnyebben ment, ha a hátsó ablak helyén benyúlva emelték fel az ajtót.

Külsőre ennyit eredménye volt a felmérésnek, ami azonnal feltűnt, de a hibákat majd persze akkor lehet jobban felmérni, ha szétszedem a játékot.
Erre azonban a jövő hétig várnotok kell. Ne felejtsetek el akkor is velem tartani a rovatban, addig pedig ízelítőnek néhány kép a javítás előtti állapotról.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1116408618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása