Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.17.hét
2018. április 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.17.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben gyűjtőknek, nosztalgiázóknak ajánlok megvásárlásra szép állapotban megmaradt és jó áron beszerezhető régi játékokat.
Ezen a héten egy kicsit eltávolodunk a legnagyobb hazai aukciós oldaltól és most egy általam nagyon kedvelt oldal kínálatából válogatok nektek.

Remélem ezúttal is sikerült néhány olyan játékot összegyűjtenem nektek, amelyekkel szívesen gazdagítjátok a gyűjteményeteket.

58da734c0a137-lemezjatek-felhuzos-oramuves-tank.jpg

Super-X felhúzós lemeztank - Egy Japánban gyártott játékkal indítom a rovatot. Nem egy mai darab és érdekes működésének köszönhetően a gyűjtők körében nagyon népszerű.
Sárga színben viszonylag ritka, de nem beszerezhetetlen. A terepszínű X-81-es számot viselő darabbal találkozhattok az Ebay-en is és az ára is elég magas. Ennek megfelelően a 7000 Ft-os ár nagyon kedvezőnek számít.

f942d24529133a9a3091f32e35c59df7-retro-gyermek-harmonika-dobozaban-ndk-termek.jpg

Gyermek harmónika - Próbáltam rákeresni a neten erre a játékra, de egyszerűen csak hasonló játékokat találtam. Megerősíteni nem tudom, hogy NDK játékról van szó, de valószínűleg az eladó pontosan tudja mit is árul.
Az eredeti dobozos játék tényleg szép állapotban maradt meg, ennek megfelelően az ár is korrekt (4500 Ft).

ee1c9606176f1d3a49ab1b7cc48f1588-retro-dmsz-muanyag-jatek-trafikaru-huzogatos-lo.jpg

DMSZ lovacska - A DMSZ játékok reneszánszukat élik és a gyűjtők élnek-halnak értük. A műanyagból készült játékok némelyike igazán kapós, míg másokra még nincs akkora kereslet.
A DMSZ lovacska ebben a kategóriába tartozik jelenleg, de idővel itt is változik majd biztosan a helyzet. Az aktuális darab 2000 Ft-ért kerülhet a gyűjteményetekbe.

9156bb493d885abc4328923bdfa5a95e-regi-orosz-leningrad-helikopter-jatek.jpg

Szovjet helikopteres játék - Ismét egy érdekes régi szocialista játék, eredeti dobozzal ráadásul. A háromszög alakú dobozban egy helikopter lapul, ami valószínűleg az indítószerkezetre helyezve még repülésre is képes lehet.
Persze ezt kipróbálni egy ilyen korú játéknál már nem érdemes, ennek ellenére bármelyik gyűjteménybe beférhet ez a különlegesség. Az ár 13.000 Ft, ami bár magasnak tűnhet egyáltalán nem az.

361e1152927f88bb24795ef6784b8a9d-retro-jatekok-hianyosak.jpg

Retro játékok hiányosan - Ez egy érdekes csomag, amire véletlenül akadtam rá. Sajnos nem is minden játékot ismerek, de amit igen az egyik sem javíthatatlan.
Van itt lemeztank valószínűleg bolygókerekes szerkezettel, egy Straume holdjáró (ennek az elemtartó műanyag lemeze hiányzik), egy PIKO Saturn némi hernyótalp hiánnyal, egy érdekes szovjet jármű és egy munkagép.
Akiben van egy kis barkácshajlam az szerintem mindet megtudja menteni az enyészettől.
A licit alapján sokan gondolkodnak hasonlóan és még az ár sem magas. Jelenleg 9200 Ft-on áll a licit, ami alapból alacsonyabb ár mint amit a PIKO Saturn működőképesen érhet.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2013854876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása