Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.10.hét
2023. március 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.10.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal találkozhattok az oldalon. Ezen a héten ismét találtam néhány érdekes játékot, de ezúttal sem a legnagyobb hazai aukciós oldalon nézelődtem.
Szerencsére azért máshol is ráakadhattok érdekesebb darabokra jó áron és erre a mai ajánló lesz a legnagyszerűbb példa.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

2852772_1.jpg

PIKO Fiat Coupe távirányítós autó - A PIKO által gyártott távirányítós autókat nem kell senkinek sem bemutatni, aki valamennyire otthonosan mozog a régi játékok világában vagy élt a 70-es évek végén.
A Fiat Coupe dönthető ülésekkel, működő fényszórókkal és tolótetővel igyekezett lenyűgözni a gyerekeket elég komoly sikerrel. A most eladásra kínált darab eredeti dobozzal, kiváló állapotban várja új gazdáját.
Jelenleg egy 10.000 Ft-os ajánlatra lesz szükségetek, de valószínűleg az ár még kúszik majd feljebb.

2772238.jpg

Prefo autópálya - A 70-es, 80-as években itthon a gyerekek számára ismeretlennek számítottak a Carrera autópályák, helyette mi inkább a hasonló elvek alapján készült Prefo és Ites autópályákkal játszottunk.
Valamilyen furcsa okból kifolyólag a cseh változat népszerűbbnek számított, bár nekünk gyerekként az NDK Prefo gyártmány volt meg és talán ezért is áll közelebb a szívemhez a német játék.
A klasszikus irányítóval rendelkező autópályát most akár Ti is kipróbálhatjátok, ha tesztek egy ajánlatot a játékra.

2849026.jpg

Märklin kisvasút - Hasonló a helyzet a kisvasutakkal is, mint az autóverseny pályákkal volt. Általában csak a szocialista országok kisvasútjaival találkoztunk gyerekként, de azért beszivárgott az országba egy-két márkásabb és minőségibb darab is.
Bár akkoriban nem nagyon ismertük a gyártókat, de azért a Märklin neve sokunk számára ismerősen csengett akkoriban is. Most egy igazán régi Märklin kisvasúthoz juthattok hozzá, ami egészen szép állapotban, eredeti dobozban várja új gazdáját.
Jelenleg egy 9500 Ft-os ajánlattal kerülhettek nyerő helyzetbe a liciten.

2852794.jpg

Vezetékes játéktelefon - Az én gyerekkoromban még nem volt sem mobil telefon, sem CB rádió, sem pedig más komolyabb kommunikációs eszköz, amivel a barátainkkal tudtunk volna beszélgetni.
Erre az egyetlen lehetőséget a játéktelefon biztosította, amivel a szomszédban lakóval tudtunk kapcsolatba lépni, ha kihúztuk a vezetéket vagy a lakáson belül építhettünk ki saját kis hálózatot. A szocialista ország közül szinte az összesben készült játéktelefon, amelyeket aztán a szülők boldogan meg is vásároltak a gyerekeknek.
A most figyelmetekbe ajánlott típussal eddig még nem találkoztam, de szemmel láthatóan szép állapotban maradt meg.
Szerintem érdemes lehet licitálnotok a 3000 Ft-ért kínált játékra.

2851810.jpg

Lemezárugyár Diavetítő - Az ajánló végére hoztam nektek egy mindenki által nagyon jól ismert játékot, ami nem lesz más mint a lemezből készült diavetítő.
Sokszor előkerült a 60-as, 70-es években az otthonokban hétfőnként a diavetítő, mivel a gyerekek szívesen nézték a meséket és a tv adásokat még nélkülöznünk kellett.
Mindig ment a vetélkedés, hogy ki tekerje a vetítőt és ki olvassa a mesét. Most ezt az élményt eleveníthetitek fel a jelenleg 7000 Ft-on álló vetítővel.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1718064564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása