Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.19.hét
2022. május 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.19.hét

Eljött a vasárnap és vele együtt elérkezett a szokásos Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható és érdekes régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe.
Ezúttal ismét rátaláltam néhány gyöngyszemre, amelyek között akad azért néhány kevésbé olcsó, de annál ritkább darab.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk egy kicsit együtt!

rr-ritka-pannonia-express-peve-vasut-szuper-allapotban-sajat-fa-dobozaban-1ft-nma-89cb_9_big.jpg

Pannónia Express - A hazai játékgyártás egyik különlegességének számítanak a Pénzverde által gyártott kisvasutak. A profilba kevésbé illő termékkel a Pénzverde azért letette a névjegyét a játékpiacon is. Az általuk készített vonatok és vagonok a gyűjtők kedvenceinek számítanak.
Most egy egészen jó állapotban megmaradt Pannónia Express készletet ajánlok a figyelmetekbe. Sajnos a trafó és az irányító nincs meg a készlethez, de szerintem így is szép darab az eredeti dobozával.
A Pannónia Express meglehetősen ritka, így a jelenlegi100.001 Ft-os ár sem számít magasnak.

tili-toli-szamkirako-jatek-retro-74bb_3_big.jpg

Tili-Toli játék - A klasszikus számokat tartalmazó Tili-Toli játékot szerintem nagyon sokan ismeritek a gyerekkorotokból. Általában ezekben a játékokban egy 4x4-es táblán kellett 15 számot a megfelelő sorrendben állítani.
Eddig én sem tudtam, de volt ennek a játéknak egy nagyobb és ennek köszönhetően bonyolultabb változata is, ahol már 31 számot kellett sorrendbe rendezni.
A játékért 5000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

tavos-lanctalpas-holdkomp-70-es-evek-e5cb_100_big.jpg

Távirányítós holdjáró - Az egykori Szovjetunióban számtalan űrjárművet gyártottak. Igazából még felsorolni is nehéz a különböző típusokat és szerintem vannak olyan darabok, amelyek viszonylag ismeretlennek is számítanak.
Amit most a figyelmetekbe ajánlok sem egy gyakori darab. A fehér színű űrjármű felhajtható kupolával várta a gyerekeket. A kép azt hiszem magáért beszél és képet ad a játékról.
Mivel nem egy gyakori játékról van szó, így valószínűleg a jelenlegi 12.990 Ft-os ár sem a vége a történetnek. Ha hiányzik ez a ritka darab a gyűjteményetekből, akkor érdemes figyelnetek az aukciót.

regi-retro-rubik-logikai-jatek-rubik-s-clock-eredeti-dobozaban-matchbox-1988-b8cb_1_big.jpg

Rubik's Clock - A 80-as évek a Rubik Studio által készített logikai játékokról szólt. A Bűvös Kocka után újabb és újabb logikai játékok érkeztek, amelyekkel nagyszerűen lehetett szórakozni és kiváló kikapcsolódást jelentettek.
A Rubik's Clock 1988-ban jelent meg a Matchbox gondozásában. A feladat annyi volt, hogy a játéktér két oldalán található óramutatókat a 12-re forgassuk.
Ez persze így leírva rendkívül egyszerűnek hangzik, de a valóságban azért nem volt könnyű feladat.
Most ezt az élményt Ti is átélhetitek egy eredeti játékkal, amiért csak 5000 Ft-ot kell leszurkolnotok.

skoda-taviranyitos-teherauto-96cb_7_big.jpg

Liaz Š 100.05 távirányítós teherautó - Az ITES játékokat nagyon sokan ismeritek. A cseh cég egykoron kiváló távirányítós autókat készített a gyerekeknek.
Ezek közé tartozott a Liaz teherautó is, amiből több változat is készült. A játék 1981-től 1990-ig volt gyártásban. Most egy szép piros teherautót ajánlok a figyelmetekbe, amihez még a távirányító is megvan hiánytalan állapotban. A teherautó persze nem túl gyakori darab, így a jelenleg 30.000 Ft-os ár kúszik majd még feljebb is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8217826757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása