Akvaball
2018. január 29. írta: ToyaHSW

Akvaball

akvaball_1.JPG

Ismét egy Csehszlovákiában készült játékot mutatok be nektek, amivel egészen biztosan sokan találkoztatok gyerekként. A KZ Semily gyártásában készült Akvaball egy igazi gyöngyszem, ami több változatban is készült.
Természetesen nem saját találmányról van szó, hiszen számtalan nyugati gyártó készített jóval előbb hasonló játékokat, így a KZ dolga összesen ezek lemásolása és kicsit egyedivé varázsolása volt.
A Csehszlovák cég természetesen minden meg is tett a siker érdekében, hiszen az Akvaball számtalan változatban készült - ha kíváncsiak vagytok az összes változatra, akkor ide látogassatok el !

Én most a gyűrűs változat segítségével mutatom be nektek az Akvaball lényegét és működését. Mivel a névben szerepel az Akva szó, így gondolom már kitaláltátok, hogy a működéshez vízre volt szükség.
Vízzel kellett feltölteni az átlátszó tartályt, ami lényegében a játéktér is volt egyben. Ebben a játéktérben alul találhatóak voltak a gyűrűk, amelyeket a középen található két tüskére kellett feljuttatni.
Ehhez a játékon található egyetlen gomb volt a segítségünkre. Ez a gomb lényegében egy aprócska pumpa volt, ami megkeverte a vizet a játék alsó részében, aminek köszönhetően a műanyag gyűrűk lebegésbe kezdtek és szerencsés esetben a tüskén landoltak.
A játékot időre volt érdemes játszani. Adott idő alatt ki juttat fel több gyűrűt a tüskére vagy kinek mennyi ideig tart az összes gyűrű feljuttatása.

A régi játékra az egyik hazai aukciós oldalon akadtam rá néhány száz forintos áron. Első pillantásra nagyon romosnak tűnt, de szerencsére egy kis ecet megtette a hatását és a 20-30 éves vízkövet is feloldotta. Természetesen ki is próbáltam a játékot működik. A pumpa hibátlan és egyetlen cseppenés vagy vízfolyás sincs sehol.
Mázlim volt a vásárlással, bár a játéktér hátsó oldala olyan mintha ragasztós lenne, de ez nem zavaró játék közben.

Természetesen a múzeumban igény esetén majd ezt is feltöltöm nektek vízzel, hogy kipróbálhassátok és játszhassatok vele, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6413614705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása