Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.46.hét
2017. november 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.46.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben jó áron megszerezhető játékokat ajánlok a figyelmetekbe.
Ezen a héten egy kicsit eltávolodtam a legnagyobb hazai aukciós oldaltól és próbáltam egy másik oldalon kincseket keresni nektek.

59fda7463adae-retro-loverseny-jatek.jpg

Escalado lovas játék - Egy igazi érdekesség, amit az itthoni aukciókon ritkán látni. Persze azért mint az ábra is mutatja néha feltűnik egy-egy darab.
Tekerős szerkezet segítségével kell a lovakat futtatni a pályán. Kicsit szakadozott doboz, jó állapotban megmaradt belső rész, szóval érdemes ajánlatot tennetek a játékra ha úgy gondoljátok. A 8490 Ft-os ár sem elrugaszkodott a valóságtól, de szerintem 7000 Ft körül reálisabb lenne.
Egy próbát biztosan megér a dolog.

580ca0af98b11-antik-jatek-babakocsi.jpg

Játék babakocsi - A 60-as, 70-es években több változatban is készültek a rendkívül szép formatervezéssel ellátott babakocsik. Persze a prímet az Ikarus játékok vitték, de ezeken kívül is készültek remek darabok.
Ezúttal egy ilyen ajánlok a figyelmetekbe, amit most 8400 Ft-os áron tudtok megvásárolni.

5a083de5d11e3-regi-jol-mukodo-rugos-focipalya.jpg

Rugós foci - Ismét egy klasszikus darab, amit mindenki nagyon jól ismer. A 70-es évek végén és a 80-as évek elején is nagyon népszerű volt még a rugós foci.
Ebből az időből származik a mostani darab, aminek egyetlen hibája, hogy az egyik kapu elveszett. Persze ezt ahogy a leírásban is olvashatjátok viszonylag egyszerű pótolni.
Az ár 3850 Ft, amit nektek kell eldönteni, hogy sok vagy megfizethető még.

5a0708df87dfc-orosz-lemez-jatek-pisztoly.jpg

Szovjet optikai pisztoly - Egy igazi klasszikus szovjet játék, amelynek egy másik változatát már én is bemutattam nektek az oldalon. Ez egy később készült, de még bőven szocialista játék, ahol a cél közepébe kellett belőni a fegyverünkkel.
Ha sikerrel jártunk, akkor ezt a játék elvileg jelezte nekünk.
Kipróbálva nincs, de eredeti a doboza és talán ezért is 9000 Ft az ára.

59fc52b603cda-regi-tarsasjatek-ki-nevet-a-vegen.jpg

Ki nevet a végén társasjáték - Egy klasszikus társasjáték, amely szinte minden országban megtalálható saját kidolgozásban és névvel.
Az NDK-ban a Mensch ärgere Dich nicht néven volt ismert a játék, ami már klasszikussá vált. A tábla és a doboz szép állapotban van, több régi dobókocka is a csomag része. A figurákból elképzelhető, hogy hiányzik pár darab, de ez pótolható és a játék szerintem 1000 Ft-ért ajándék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5013250193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása