Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.17.hét
2023. április 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.17.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánló rovattal találkozhattok az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós piacon érdekes régi játékok után kutatva és szerencsére rá is akadtam néhány érdekesebb darabra.
Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt a régi idők játékaival!

regi-optikai-jatek-bc2c_1_big.jpg

NDK optikai játékok - Az NDK Optik építőjátékokon egy egész korosztály nőtt fel . Építettünk a műanyag alkatrészekből látcsövet, távcsövet, de még mikroszkópot és dianézőt is összerakhattunk.
A sorozat több darabból állt, így különösen érdekes lehet a gyűjtők számára a négy különálló játék egyben. Vannak persze hiányosságok, de így is érdemes lehet figyelnetek az 1 Ft-ról indított aukciót.

regi-lemez-auto-bc2c_3_big.jpg

Lemez versenyautó - Azonnal elnyerte a tetszésemet ez a fémből készült Can-Am kategóriájú versenyautó. Egy igazi retro játék a 80-as évekből, ami bár nincs tökéletes állapotban, de mégis érdekes lehet egy gyűjtő számára,
A kocsin nincs gyártóra utaló jelölés, de azt gondolnám hogy valami lendkerekes játékról lehet szó.
Az első szélvédő biztosan hiányzik, de nekem így is tetszik.
Ha nektek is bejön a kocsi, akkor benevezhettek az 1000 Ft-ról induló licitre.

ritka-lemezarugyar-ketto-jatek-9c2c_235_big.jpg

Lemezárugyáras játékok - Két igazán különleges Lemezárugyár által készített játékot ajánlok a figyelmetekbe. Az egyik ezek közül a lendkerekes VW Transporter Rallye változata, míg a másik a Rába sorozat autószállítója.
Az utóbbi játék meglehetősen ritka és különleges és bár hiányoznak róla az autók, de így is sok gyűjtőnek az álma.
A két játékra licit van, ami jelenleg 20.000 Ft-on áll, de 42.000 Ft-ért azonnal hozhatjátok a játékokat.

lemezjatek-kis-repulo-1c2c_3_big.jpg

Feniks 5 lendkerekes repülőgép - Egy igazán érdekes régi lendkerekes repülőgépet ajánlok ezúttal a figyelmetekbe. A Feniks 5 névre keresztelt repülőgép Lengyelországban készült. A műanyagból és fémből készült játék igazi érdekessége, hogy a gép testén egy iránytű is helyet kapott.
Különleges az már egyszer biztos. Az aprócska játékhoz most 500 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

regi-lendkerekes-tuzolto-parancsnoki-auto-fem-felsoresz-6c2c_2_big.jpg

MSB Toyota Fire Chief - Az egykori NDK-ban a 80-as években már igazán érdekes játékokat készítettek. Az MSB-nél divatba jöttek a különböző áramvonalas formákat felvonultató autók.
Ezek közé tartozott a 8 darabból álló Toyota sorozat is, amelyben rally és megkülönböztető jelzéssel rendelkező változatokkal is találkozhattak a gyerekek. Most ezek közül a tűzoltó változatra találtam rá egy aukción.
Ha kedvelitek az NDK játékokat, akkor érdemes lehet a 4000 Ft-os fix áron kínált játékot megvásárolnotok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3618108908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása