Plasticart Wartburg
2016. február 24. írta: ToyaHSW

Plasticart Wartburg

plasticart_wartburg2.JPG

A Kelet-Németországban készült játékok közül első sorban a PIKO, a Prefo és az Anker játékokat ismerjük. Ezek a cégek általában az elektromos játékok területén jeleskedtek (távirányítós autók, autópályák, fúrógépek, stb...).
A lendkerekes játékok előállításával általában a VEB Plasticart foglalkozott. Számtalan klasszikus darab került ki a gyártósorokról, elég csak a repülőgépekre vagy a több típusban is létező lendkerekes kisautókra gondolni, de a makettek sem álltak távol a gyártól.

Ezúttal a Plasticartnál készült Wartburg 353-ast szeretném bemutatni nektek. A kisautó legérdekesebb részlete a vízszintesen elhelyezett lendkerék, ami merőben eltér a korabeli játékokban megszokottaktól.
Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye a kis helyigény, ami a Wartburgban is tetten érhető.
Az eredeti kisautó kemény kartondobozban várta a gyerekeket, akik egy szépen kidolgozott műanyag kisautót kaptak. A Wartburg 353-as több féle változatban is megvásárolható volt.
Szerepelt a kínálatban a kombi és a hagyományos szedán változat is és a színek terén is bőséges volt a választék. A kisautó készült piros, sárga, kék, zöld, barna és bordó színekben is, amelyeket különféle matricákkal lehetett feldobni.

A most bemutatásra kerülő példány a Cságoly Tamás által felajánlott játékok között érkezett. Már nem teljes, hiszen a lökhárítók hiányoznak róla és a doboz és a matricák sincsenek már meg, de ez egy több mint 40 éves játéknál megbocsátható bűn.
A gép átesett egy takarításon, egy kenésen és ismét régi tempójára képes.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr628415646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása