Múltidéző Chevy Nomad
2024. szeptember 05. írta: ToyaHSW

Múltidéző Chevy Nomad

img_3049.JPG

Ahogy láthattátok a mai játékok között is akadnak érdekes darabok a hozzám hasonló mániákus gyűjtők számára és ezek között számtalan különlegességet az alacsony árairól ismert Temun is megtalálni.
Az elmúlt hetekben több onnan érkezett kisautót is bemutattam már nektek és most egy újabb szerintem nagyon érdekes darabbal folytatom a sort. Ezúttal egy Pull Back & Go szerkezettel ellátott Chevy Nomad kombit szeretnék bemutatni nektek.

A kocsit a formavilága tette összekeverhetetlenné más típusokkal és ezt szerencsére a játékautó elkészítésénél is figyelembe vették a gyártók.

A kocsit a Chevrolet gyártotta és 1955 és 57 között forgalmazták. A tervezők a BelAir formai világát igyekeztek átmenteni a kombiba és a sikeres elemeket gondolkodás nélkül meg is tartották.
A családi kombi két tónusú festéssel és számtalan krómozott elemmel igyekezett elcsavarni a vásárlók fejét.
Persze ennek meg is volt az ára, ugyanis a V8 motorral szerelt autóért akkoriban 2571 dollárt kértek, amitől csak a Corvette került magasabb áron a kereskedésekbe.
Igazából akkoriban egy igazi riválisok nélküli típus volt, ugyanis a Ford csak 1956-ban jelent meg a piacon a Parklane-el.
Összességében egy igazán különleges autó volt a Nomad, amiből szerencsére elég sok fenn is maradt az utókor számára.
A későbbiekben is készített a Chevrolet hasonló kombikat, de azok már nem Nomad név alatt kerültek forgalomba.

Ezt a rövid ideig gyártott járművet is elkészítették a gyerekek számára Kínában. Szerencsére mára a kínai játékgyártók már komoly tapasztalattal rendelkeznek, így általában pontos, formailag megfelelő, igényesen elkészített játékokat kapunk.
Nincs ez másképp most sem.
A Nomad több színben is rendelhet, de szerintem alapvetően egy bicolor festésű változat adja vissza a legjobban  a kor hangulatát.
Kézbe fogva a kisautó valószerűtlenül könnyű, így bár annyira nem merültem el a felhasznált anyagokban szerintem ez egy műanyagból készült kisautó.
Ettől nem kell azért megijedni, mivel tényleg szépen van kidolgozva és első ránézésre ezt senki nem mondja meg.
A kocsi megalkotása során látszott, hogy igyekeztek a lehető letöbb részletet átvenni a valódi járműről.

Ezek közül a részletek közül pedig mindenképpen érdemes kiemelni a tetőn és a csomagtartón található jellegzetes vonalakat, amelyeket a játékon is hűen igyekeztek visszaadni.
Mindenképpen meg kell említeni a krómozás bátor használatát, ami a Nomad korszakára annyira jellemző volt.
A többi autóhoz hasonlóan az ajtók itt is nyithatóak, aminek köszönhetően nagyszerűen belátni a kombi belsejébe. A belső tér fekete műanyag alapvetően, amit a krómozott kormánnyal azért igyekeztek feldobni.

Az alváz ennél a kisautónál is műanyagból készült és a részletek nem lettek különösebben kidolgozva. Az alvázban került elhelyezésre a hátsó kerekeket hajtó Pull Back & Go szerkezet.
Azok számára akik nem tudnák ez mit is jelent, a játékot hátra kellett húzni és elengedve egyre gyorsuló sebességgel elindult előre.
A játékban használt szerkezet miatt elengedhetetlen volt a megfelelő futómű. Erre itt is igyekeztek figyelmet fordítani. A felnik szépen kidolgozottak, amelyeken valóban gumiból készült abroncsok kaptak helyet. Ennek a megoldásnak köszönhetően a kocsi egészen csendesen tud gurulni.

Szerintem a jármű egy igazán érdekes darab, aminek a vásárlásán érdemes lehet elgondolkodnotok. Szerencsére az ára sem különösebben tragikus. 
A 2278 Ft-ért árult autót ezen a linken tudjátok megvásárolni.
Ízelítőnek és kedvcsinálónak hoztam egy adag képet is nektek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1318484967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása