Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.20.hét
2015. május 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.20.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott ajánló rovat, amelyben a régi játékokat gyűjtők számára igyekszem megtalálni az érdekes és szerintem jó áron beszerezhető különlegességeket a hazai aukciós portálok kínálatából.
Most is sikerült néhány igazi ritkaságot találnom, így nem is húznám feleslegesen az időt.

4cb7_1_big.jpg

Elektronika IM11 - Egy igazi ritkaság és ezt most halálosan komolyan mondom. A BigTrak orosz változata nagyon ritkán tűnik fel a hazai aukciós oldalak kínálatában.
Ezúttal az első szériából származó darabot kínálja eladásra valaki, ami még működésképtelen állapotban is megéri a 10.000 Ft-os villámárat. Ha működik ez természetesen lényegesen magasabb összeg lehet, de egy elektronikában jártas ember számára a javítás sem komoly feladat.

Az eredeti doboz maradványa még emel egy kicsit az értéken és a képeket nézegetve a játék is hiánytalannak tűnik. A kezelési és programozási útmutatót pedig akár tőlem is letölthetitek a Doksik menüpont alól.
VIGYÉTEK GYORSAN MÍG MEGTEHETITEK!
cbb7_4_big.jpg

Autóverseny játék - Az egykori Szovjetunióban is megvolt a gyerekeknek készült autóverseny játék, igaz kidolgozásban és megoldásában messze elmaradt a hanyatló nyugatról érkező játékok mögött.
Az általam talált autóverseny az autónk egy körpályán haladt és a kormány egy mágneses kar segítéségvel irányította az autót jobbra és balra.
A pálya folyamatos forgásban volt és így kellett megpróbálni az úton tartani az aprócska gépünket. A játék gyorsasága két sebességben volt szabályozható, ami még egy kicsit nehezített a feladaton.

A most bemutatásra kerülő példány jelenleg nem mozdul, de az állapota ennek ellenére kiváló. Az eredeti doboz növeli az értéket és valószínűleg vagy a villanymotor vagy pedig az áramellátásért felelős csengőreduktor mondta be az unalmast.
A játék jelenleg ára 5825 Ft, de 6561 Ft-ért azonnal eltudjátok hozni ezt a régi szocialista remeket.

ebb7_1_big.jpg

CCCP Szovjet távos tengeralattjáró - Szintén egy hazai aukciós oldalakon ritkán feltűnő játékra akadtam rá nektek. Az egykori Szovjetunióban komolyan ráálltak a haditechnikai játékokra, aminek természetesen az apróságok nagyon örültek.
Ennek eredménye lett a távirányítós tengeralattjáró, amit drótos vezérléssel láttak el. A kiváló állapotban megmaradt játék eredeti dobozában várja a vásárlóját. A játék jelenleg kikiáltási áron 6390 Ft-ért vár benneteket. Jó ha tudjátok, hogy egy hasonló állapotban megmaradt játékért kb. 18.000 Ft-ot kell fizetnetek doboz nélkül az Ebayen.

2ab7_7_big.jpg

Kapcsolj gyorsan! - A hazai gyerekjátékok között nagyon fontos szerepe volt az oktatásnak. Ehhez szinte minden bevetettek a gyártók. Készültek elektromos játékok, logikai játékok és természetesen egyszerű társasjátékok is.
Ezúttal a Minerva által gyártott Kapcsolj gyorsan! játékot szeretném a gyűjtők figyelmébe ajánlani, aminek már a doboza magában is egy korrajznak felel meg. Szerencsére szinte minden eleme megvan ennek a kiváló társasjátéknak, így a 3500 Ft-os kikiáltási ár nem is olyan veszélyes.

f8b7_2_big.jpg

Szovjet Elektromos autó - Sajnos számomra teljesen ismeretlen a gyártmány, de a fotók alapján és a motort látva valószínűleg ez is egy Norma játék.
Az elektromos autó felépítése nagyon hasonlít az egykori szovjet márka játékaira, amiből többet már bemutattam az oldalon is.
Ez a kocsi igazán kiváló állapotban maradt meg. Az irányításáról sajnos fogalmam sincs, így azt sem tudom megítélni hiányzik-e belőle valami (esetleg egy távirányító), de annyira ritka ez a játék, hogy eddig még nem találkoztam vele.
A kisautót 4000 Ft-ért tudhatjátok a gyűjteményetekbe fix áron!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr37467502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanDítě 2016.09.27. 21:57:32

nekem volt elektronika im11-em, a nagyszüleim hozták Moszkvából még valamikor a 80-as években..emlékszem egyszer próbáltam megkeresni, már akkor sem találtam kb 96-97 táján..aztán elköltöztem a városból, feledésbe merült azóta meg már ők sincsenek :(ölni tudnék érte!!!!

JanDítě 2016.09.27. 22:01:59

arról nem is beszélve hogy már a nevére sem emlékeztem itt a blogon jutott eszembe egyáltalán hogy hívják, mivel rá sem tudtam keresni...

ToyaHSW 2016.09.28. 19:43:19

@JanDítě: Néha be lehet szerezni itthon is. Külföldön pedig nagyon népszerű, mivel elég durván ellopták a BigTrak-et akkor a szovjetek.
BigTrak sokkal olcsóbban van. de az ugye nem Elektronika IM11 :)
süti beállítások módosítása