Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.17.hét
2024. április 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.17.hét

Ahogy azt megszokhattátok már a vasárnapi nap mindig az ajánló rovatról szól. Ezen a napon szétnézek a hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva és amit érdekesnek és különlegesnek találok azt a figyelmetekbe ajánlom.
Ezen a héten is szétnéztem a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatában és szerencsére találtam is érdekes darabokat.

Tartsatok velem ezúttal is egy kis időutazásra a régi játékok világába!

retro-galaktika-magneses-ur-dobojatek-vorsas-trial-tarsasjatek-jatszatlan-allapot-cb8c_1_big.jpg

Galaktika Mágneses űr-dobójáték - Egy igazán érdekes régi hazai társasjátékot ajánlok elsőként a figyelmetekbe, amit a Vörsas készített.
A Galaktika játékban mágneses korongokat kellett a fém tábla megfelelő pozíciójába dobni, amihez szükség volt pontosságra és ügyességre. A játék gyönyörű, játszatlan állapotban maradt meg, így mindenképpen érdemes lenne egy gyűjtőnek lecsapnia rá.
Az ár ebben az esetben 4500 Ft.

cab-igra-retro-kosarlabda-jatek-dobozos-bb8c_1_big.jpg

Igra kosárlabda játék - Nekünk itthon volt a rugós foci játékunk, de a cseh gyártók közül az IGRA ezt tovább gondolta és elkészített egy hasonló elven működő kosárlabda játékot is.
A játékhoz tartoztak műanyag figurák és palánk is és a játéktér kialakítása is olyan volt, hogy a rugós figurák segítségével kosárra lehetett dobni.
Mára elég ritkának számít egy szép állapotú darab ebből a játékból, így érdemes lehet figyelnetek a 4404 Ft-ról indított aukciót.

lemezarugyari-lendkerekes-tuzoltoauto-mukodik-f88c_1_big.jpg

Lendület tűzoltóautó - A Lemezárugyár játékaival nagyon sokan játszottunk gyerekként. A cég által készített játékok között rendkívül népszerűek voltak a különböző lendkerekes kisautók.
Ilyen volt a Lendület sorozatban megjelent aprócska pickup is, ami több változatban is megvásárolható volt. Az egyik legérdekesebb ezek közül a tűzoltó változat volt az aprócska létrájával. Most egy szép állapotban megmaradt darabra tehettek szert, ha figyelitek az 5999 Ft-ról indított aukciót.

piko-barkas-4d8c_1_big.jpg

PIKO Barkas lendkerekes - Az NDK játékgyártásában is fontos szerepet kaptak a különböző műanyagból készült lendkerekes autók. A kínálatban számtalan különleges nyugati típus mellett az ország büszkeségeit is megvásárolhatták a szülők a gyerekeknek.
A Barkas B1000-es is ilyen volt, ami remekül kidolgozva várta a gyerekeket. A kisteherautóból számtalan változat készült.
Ezúttal egy nagyon szép állapotban megmaradt platós változatot ajánlok a figyelmetekbe. A licit jelenleg 5500 Ft-on áll.

regi-gama-tronic-persely-computer-bank-szamologep-fc8c_9_big.jpg

Gama Tronic persely - A GAMA gyár is igyekezett az elektronika térnyerését követően is a piacon maradni a gyerekjátékok területén.
Ennek köszönhetően készültek igazán érdekes termékek náluk. Ilyen volt a számzárral és számológéppel felszerelt persely is, ami egészen biztosan nagyon tetszett akkoriban a gyerekeknek.
A persenyt csak kóddal lehetett kinyitni, de a gombok segítségével akár egyszerűbb matematikai műveleteket is eltudtak végezni a gyerekek a perselyen.
Az ár nem túl magas, hiszen 4999 Ft-ért Tietek lehet ez a ritkaság.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4718386783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása