Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.15.hét
2024. április 07. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.15.hét

Ha vasárnap, akkor nem maradhat el a megszokott ajánló rovat ezúttal sem. Ismét szétnéztem a hazai aukciósoldalak kínálatában érdekes régi játékok után és azt hiszem szerencsével is jártam.
Tartsatok velem ezúttal is egy rövid kirándulásra a régi játékok világába!

abc-dingball-retro-flipper-dobozos-lemezarugyar-368c_1_big.jpg

Lemezárugyár Ding-Ball - Ne tévesszen meg senkit a dobozon olvasható francia felirat. Ezt a játékot bizony a Lemezárugyár készítette és itthon is megvásárolható volt Ding-Ball néven.
A játék a Csengő Bongó utódja volt némileg átrajzolt grafikával. Egy igazi flipper játék volt, ami villogott, csörgött és pontot is számolt és a játékterem élményét elhozta a gyerekszobába.
Nem számít igazán ritkaságnak a játék, ami ezt a terméket kiemeli a tömegből, hogy itt az elemtartó fedele is megmaradt a játékhoz.
Az eladó 14.990 Ft-ról indította az aukciót.

ki-mit-tud-regi-tarsasjatek-az-1960-as-evekbol-hianytalan-szep-allapotu-regi-tarsasjatek-d68c_5_big.jpg

Ki mit tud? társasjáték - Számtalanszor leírtam már, hogy a szocialista szemlélethez hozzátartozott hogy a gyerekek a lehető legtöbb információt magukba tudják szívni a játék során.
Ezért készültek a különböző kártyajátékok vagy éppen társasjátékok, ahol fontos szempont volt az általános műveltség. A gyerekek ezeknek a játékoknak köszönhetően szórakozva tudtak tanulni.
Az egyik ilyen játék volt a Ki mit tud? társasjáték, ahol különböző kérdéslapokon szereplő feladványokra kellett válaszolni a gyerekeknek.
Most ebből került árverésre egy szép darab, amiért 6800 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

lemez-geppisztoly-1970-es-evek-retro-gyermekjatek-utoljara-hirdetem-b68c_1_big.jpg

ME-659 géppisztoly - A kínai játékok között találni érdekes fegyvereket is. A lemezből készült fegyverek egykoron nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében.
Ilyen volt az ME-659-es elemes géppisztoly is, ami természetesen hangot adott ki magából és újonnan még egy égő is villogott a fegyver végén. A most eladásra kínált darab működéséről nincsenek információk, de talán akad köztetek valaki, akinek megér a játék 8000 Ft-ot.

papirmasse-katonaknak-favar-magyar-ritka-retro-jatek-regiseg-368c_1_big.jpg

Fából készült vár - Egy régi hazai játékot ajánlok most a figyelmetekbe, amit egykoron a gyerekek játékkatonák segítségével keltettek életre.
A szépen kidolgozott várból több változat is megvásárolható volt és a gyerekek féltett kincsének számított. Ha szeretnétek egy kis emléket a hatvanas évekből, akkor érdemes figyelnetek a 9200 Ft-ról indított aukciót.

1975-sarga-hatlapos-autokvartett-auto-kvartett-38-db-legritkabb-szeria-468c_1_big.jpg

Autókvartett sárga hátlapos - Ezúttal az egyik legritkábbnak számító hazai autóskártyának egy szép állapotú darabját ajánlom a figyelmetekbe.
A dolog egyetlen szépséghibája, hogy bizony két lap hiányzik a pakliból. Ezeket a lapokat persze nem lehetetlen pótolni, így érdemes lehet az 1 Ft-ról indított aukcióba beszállni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2118374563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása