Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.14.hét
2024. március 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.14.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánlóval várlak benneteket az oldalon. Ezúttal szerencsére ismét ráakadtam néhány érdekes és különleges játékra, így a gyűjtőknek és a nosztalgiázóknak is érdemes lesz velem tartani.
Vágjunk is rögtön a közepébe!

orosz-elemes-holdjaro-dobozos-regi-retro-jatek-038c_9_big.jpg

Szovjet elemes holdjáró - Igazából ezzel a játékkal eddig még nem találkoztam, de ez csak azt bizonyítja, hogy milyen érdekes és különleges ritkaságokat is gyártottak az egykori Szovjetunióban.
A 8 kerekű sci-fi ihletésű jármű erőteljesen hasonlít működésében a BAM űrjárműre, így valószínűleg annak valami leszármazottja lehet. A játék teljes egészében műanyagból készült, de ennek ellenére kiváló állapotban maradt meg.
A licit jelenleg 11.500 Ft-on áll ezért a ritkaságért.

lemezarugyar-hullamvasut-mukodik-048c_1_big.jpg

Hullámvasút - Az egykori Lemezárugyár bizony nem annyira vette komolyan a szellemi tulajdont, különösen ha kapitalista országból kellett valami lemásolni.
A Technofix Tobboggan megjelenését követően néhány évvel a magyar gyerekek számára is elérhetővé vált a Hullámvasútra átkeresztelt óraműves játék. A 8-as alakú pályán két óraműves szerkezettel ellátott kocsi ment körbe-körbe, amíg a belül található szerkezet le nem járt.
Igazából elég ritkának számít a játék. Működőképes változatban, eredeti dobozzal pedig tényleg különlegességnek számít ez a hazai játék.
A licit jelenleg 21.000 Ft-on áll és még nincs meg a minimálár.
Szerintetek hol lesz a vége?

piko-hobby-sm3-gyermek-barkacskeszlet-eredetei-dobozaban-a-70-es-evekbol-allvanyos-furogep-048c_3_big.jpg

PIKO Hobby SM3 fúrógép - Az NDK játékgyártásban számtalan apró csodával találkozhattak a gyerekek. Voltak itt távirányítós autó, építőkészletek és sokkal komolyabb dolgok is.
Elektronikai építőkészletek és gyerekeknek készült szerszámok is. Ilyen volt a Hobby SM3-as fúrógép is, ami több változatban is megvásárolható volt. A legkomolyabb az állványos változat volt, amivel már tényleg elég profi módon lehetett fúrni.
Most egy egészen szép állapotban megmaradt készlet került eladósorba és az ára elég kedvező, hiszen jelenleg csak 150 Ft-on áll az aukciós.

regi-skoda-lendkerekes-jatekauto-2-db-438c_1_big.jpg

Lendkerekes Skoda 1203 mikrobusz - Rögtön két darab is gazdáját keresi az egykor annyira népszerű Csehszlovákiában készült lendkerekes mikrobusznak.
A KDN által gyártott játék elképesztően sok változatban volt megvásárolható. Most egy mentő és egy platós változathoz juthattok hozzá. Mind a kettővel dolgozni kell, de az egészen biztos hogy a kettőből egy működőképes darabot biztosan összehozhattok.
Az aukciós ebben az esetben 8000 Ft-ról indul.

regi-agytrening-mutex-hsz-ritka-tarsasjatek-548c_1_big.jpg

Agytréning társasjáték - A 80-as években igazán érdekes társasjátékokat gyártottak itthon, amelyek között bőven voltak sikeres és kevésbé sikeres darabok is.
A társasozás akkoriban valahogy sokkal nagyobb réteget érintett meg és ezért a legkülönösebb ötletekkel álltak elő a gyártók. Így készülhetett el az Agytréning nevű társasjáték is, ami azért nem lett átütő siker és ezért nem is adtak el belőle sokat.
Ez teszi különlegessé ezt a darabot, hiszen nem sok maradhatott meg belőle.
Most a gyűjtők lecsaphatnak egy darabra, amiért az eladó minimum 2850 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8518367379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.04.02. 19:50:43

Skodából mentőautóm volt, kivehető hordággyal, meg volt egy kék, ponyvás, de arra nem emlékszem, hogy az is az enyém volt-e vagy valamelyik rokoné, csak arra emlékszem, hogy olyan anyaga volt a ponyvának, mint a dzsekimnek: vízhatlan, ú.n. orkán :)
süti beállítások módosítása