Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.18.hét
2024. április 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.18.hét

Ha vasárnap, akkor az oldalon az elmaradhatatlan ajánló rovattal várlak benneteket. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában és szerencsére ráakadtam néhány érdekes régi játékra.
Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk ismét együtt!

skoda-120ls-auto-taviranyitos-cf8c_5_big.jpg

ITES Skoda 120 LS távirányítós autó - Kezdjük akkor rögtön a legnagyobb durranással az Ites által gyártott pálcás irányítással működő Skoda 120 LS-el.
A kocsin látszik, hogy volt használva az elmúlt években és a működéséről sem lehet meggyőződni. Az biztos, hogy hiányosnak van hirdetve, de egészen biztos vagyok benne, hogy a játék menthető.
A licit 10.000 Ft-ról indul. Egy kicsit zsákbamacska, de néha kell kockáztatni.

klasszikus-15-os-logikai-jatek-regi-femdobozos-tili-toli-60-as-evek-gyujtoi-darab-1ft-nma-4f8c_1_big.jpg

15-ös játék - A klasszikus 15-ös játék nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében már az 50-es, 60-as években is.
Az eredeti változaton 15 számozott lapot kellett a megfelelő sorrendbe elrendezni a 16 kockás játéktéren a lapon tologatásával (ezért is hívták előszeretettel a játékot tili-tolinak).
Most egy gyönyörű állapotban megmaradt számozott elemeket tartalmazó darabra csaphattok le, amiért a licit 1 Ft-ról indul.

piko-mars-lanctalpas-9f8c_1_big.jpg

PIKO Mars - Az NDK játékgyártásban a PIKO nagyon fontos szerepet játszott. A kisvasutak mellett számtalan elektromos és távirányítós járművet köszönhetünk nekik.
Ezek közé tartozott a Mars sorozat is, ami két darabból állt. Az egyik egy darus szerkezettel ellátott jármű volt, míg a másik egy billenthető platóval szerelt hernyótalpas munkagép.
Most ez utóbbi került kalapács alá 10.000 Ft-os indulóáron, sajnos az első hűtőmaszk hiányzik, de szerintem 3D nyomtatással pótolható az elem.

ites-fiat-ritmo-9f8c_1_big.jpg

ITES Fiat Ritmo távirányítós autó - Egy igazi különlegességet hoztam nektek, ami bár nincs a legszebb állapotban de a gyűjtők számára így is érdekes lehet.
A játék nem más mint a cseh Ites által gyártott távirányítós Fiat Ritmo. A kocsi a maga idejében igazi népautó volt, de a játék változat valamiért nem volt igazán átütő siker.
A most eladásra kínált példánynak egészen biztosan szüksége lesz egy új távirányítóra, de ez nem megoldhatatlan feladat. 
A licit 12.000 Ft-ról indul.

regi-lemezauto-fotaxi-taurus-volan-cf8c_1_big.jpg

Lendület Packard - A Lemezárugyár játékai nagy népszerűségnek örvendenek a gyűjtők körében. A Packard az egyik legendás lendkerekes autójuk, ami a gyártás ideje alatt számtalan átalakításon esett át.
A klasszikus játéknak ezúttal a 80-as években forgalmazott változatát ajánlom a figyelmetekbe, ami patinásan keresi új gazdáját.
Szerencsére az eladó a realitások talaján mozog, így az aukció 2000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9118392307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása