Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.25.hét
2024. június 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.25.hét

Ezen a héten ismét érkezik a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes, különleges és nem utolsó sorban megfizethető játékokat.
A szerencse ismét mellém szegődött és ráakadtam néhány igazán jó vételnek számító játékra. Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

raba-billencs-lemezarugyar-b0ac_1_big.jpg

RÁBA billencs teherautó - A Lemezárugyár játékai közül jelenleg kevés népszerűbb dolgot lehet mondani mint a lemezből készült Rába teherautókat.
A játék egykoron számtalan változatban megvásárolható volt és sok közülük ilyen-olyan állapotban, de megmaradt. Amit a mai napon a figyelmetekbe ajánlok az a patinás kategóriát erősíti. A rozsda nem áll távol a játéktól, de ez ad neki valami különleges bájat.
Ha szeretnétek benevezni a játékra, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 5200 Ft-on álló aukciót.

regi-orosz-norma-versenyauto-parban-be8c_2_big.jpg

Norma versenyautó - A szovjet játékgyártás nem volt mentes a lokálpatrióta büszkeségtől sem. A mindenki által ismert Norma is gyakran merített az Észtországgal kapcsolatos dolgokból.
Így született meg az Estonia versenyautó gyerekeknek készült változata is. Ami érdekes, hogy ilyen kocsi valóban létezett és már csak ezért is érdekes a játék.
Az eladó párban kínálja a két játékot, amelyek közül az egyikről a tükör hiányzik, de szerintem a 3D nyomatás csodájával rendkívül egyszerűen pótolható az.
A két kocsi 6000 Ft-os áron lehet a Tietek, ami nem számít rossz árnak.

piko-mangusta-taviranyitos-regi-jatek-auto-35ac_1_big.jpg

PIKO Mangusta távirányítós autó - A PIKO az NDK játékgyártás legismertebb szereplője volt, ahol számtalan klassz játék készült a gyerekeknek.
Az örök kedvenc a fiúk számára a távirányítós autó volt, amiből számtalan változat készült az NDK gyárban. Az egyik érdekesebb darab a DeTomaso Mangusta volt, ami akkoriban elég különlegesnek számított, hiszen egy nyugati autó szolgált mintául az elkészítés során.
A játék kiváló állapotban maradt meg és a licit jelenleg 10.000 Ft-on áll csak.

commodore-64-csomag-14ac_1_big.jpg

Commodore 64 csomag - Gyerekkorunkban voltak a Spectrumosok és a Commodoreosok. Ez a két tábor volt a meghatározó a 8 bites számítógépek korában itthon.
Mindenki esküdözött, hogy az ő gépe a jobb, de igazából mind a két eszköz korszakalkotó volt a maga nemében. Most az élményt visszaidézhetitek egy Commodore 64-es csomag segítségével egy kis szerencsével.  A gép, a tápegység és a magnó alap, azonban néhány joystick is a csomag részét képezi.
A licit jelenleg 10.600 Ft-on áll.

trafikaru-torpe-golyos-turelemjatek-retro-trafikos-jatek-1970-korul-d6ac_4_big.jpg

Törpés türelemjáték - A türelemjáték egy külön műfaj volt a 70-es, 80-as években. Lényegében a hazai kisipar gyártotta tömegével a műanyagból készült játékokat, ahol általában vagy golyókat vagy más apró elemeket kellett a megfelelő helyre eljuttatni.
Ehhez jó kézügyességre és sok türelemre volt szükség. Ezúttal egy különlegesebb törpés darabot ajánlok a figyelmetekbe, ahol a két golyót a törpe szemének a helyére kellett eljuttatni.
A játék kicsit kopott, de ez természetes egy ilyen korú műanyag játék esetében. A licit 2999 Ft-ról indul ebben az esetben.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr10018429115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása