Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.34.hét
2024. augusztus 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.34.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP 5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges játékokat válogatni nektek.
Szerencsére ezúttal is szembejött velem néhány szebb darab, amelyeket mindenképpen a figyelmetekbe ajánlanék.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

fonix-tuzolto-hajo-made-in-cccp-nagy-meretu-50cm-dobozaban-70-es-evek-e5bc_4_big.jpg

Szovjet elemes tűzoltóhajó - Elsőként egy 70-es években gyártott elemes hajót szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amin az én tekintetem is azonnal megakadt.
A kiváló állapotban megmaradt játékhajó eredeti dobozában várja új gazdáját. Valószínűleg tökéletesen működik is és a képek alapján a sok apró műanyag alkatrész is vagy a hajón található vagy pedig az eredeti dobozban pihen a hajó matricáival együtt.
A kiváló állapotban megmaradt játékért 44.000 Ft-ot kér az eladó.

retro-szovjet-tank-taviranyitos-28-cm-c5bc_2_big.jpg

Szovjet távirányítós harckocsi - Ismét egy szovjet játék, ami ezúttal inkább a szárazföldön vitézkedett. A T34-es alapján elkészített távirányítós harckocsi igazán szép állapotban maradt meg.
A hernyótalpak még az eredetiek, ahogy az aprócska gépfegyver és a löveg is a helyén található. Az egyetlen hiba a távirányító fedelének hiánya, ami azonban valószínűleg nem veszélyezteti a működést.
Az ár ebben az esetben 16.000 Ft. ami egyáltalán nem mondható magasnak.

kurblis-tekeros-geppuska-retro-muanyag-jatek-mukodik-e5bc_1_big.jpg

Kurblis gépfegyver - Egy újabb műanyagból készült játék, ami kapcsolódik egy kicsit a harcokhoz. Gyerekként előszeretettel rohangáltunk pisztolyokkal, gépfegyverekkel és mindennel ami villogott vagy kattogott és fegyver formája volt.
Én gyerekként nem találkoztam ezzel a felhúzós fegyverrel, amit a kurbli segítségével lehetett felhúzni, majd ezt követően a ravasz meghúzására kattogó hangot adott ki magából.
A fegyver kiváló állapotban maradt meg és még működik is. Ehhez mérten az ár 8000 Ft lett.

lemezarugyari-holdraketa-lendkerekes-lemez-jatek-elso-kivitel-e5bc_1_big.jpg

Holdrakéta - Jöjjön egy klasszikus Lemezárugyáras játék, amire egészen biztosan nagyon sokan emlékeznek. Ráadásul ez most egy különlegesebb darab is ráadásul.
A lendkerekes szerkezettel ellátott Holdrakéta egy egyszerű gurulós játék volt mindaddig amíg valamivel nem ütközött. Az ütközés következtében az orrkúp benyomódott és egy belül található szerkezetnek köszönhetően a rakéta felállt a talpára és lenyílt a rajta található ajtó ami mögött egy űrhajós volt látható.
És hogy miért is különleges ez a darab? Hát csak azért mert a sokkal gyakoribb Interkozmoszos változat előtt készült és mondhatni első szériás darab.
Az ár 12.000 Ft fixen.

straume-bolygomuves-urauto-retro-elemes-jatek-e5bc_1_big.jpg

Straume holdjáró - Az egykori Szovjetunióban készült a Straume gyárában ez a bolygókerekes űrjármű. A játék működési elve kísértetiesen hasonlít a hazai piacra készült Űrautóéval. Itt is egy búra alatt forgott egy színes tányér, amit égővel világítottak meg és ez sejtelmes fényt adott a felette található kupolának.
Nagy különbség, hogy ez a játék műanyagból készült. A most eladásra kínált darabnál a pilótafülke búrája egy kicsit sérült, de a játék alapvetően használható állapotban van.
A kerekekre kell majd gumit rakni, de egy gyűjtő számára ez nem lehet megoldhatatlan feladat.
Az eladó 8000 Ft-ért válna meg a játéktól.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr918468977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plokmi 2024.08.26. 16:38:04

A szovjet elemes tűzoltó hajó egy NDK fémépítőjátékból felhasznált alkatrészekkel van 'felturbózva'. Az elemtartó a motor és a tartója nem része az eredeti hajónak. Mondjuk ez nagyon látszik is rajta.
süti beállítások módosítása