Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.50.hét
2023. december 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.50.hét

Ahogy az elmúlt években megszokhattátok már a vasárnap az ajánló rovat jegyében telik el a blogon. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában érdekes és különleges régi játékok után.
Szerencsére ismét ráakadtam ritkább és érdekesebb darabokra, amelyeket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

Tartsatok velem ezúttal is és nézzük meg mivel is játszottunk a 70-es, 80-as években!

kinai-mf-961-lendkerekes-repteri-poggyaszkocsi-hasznalt-allapot-0e6c_1_big.jpg

MF-931 kisautó - A kínai játékok kedvelői általában szoktak ugrani az érdekesebb darabokra. A most eladásra kínált MF-931-es az érdekesebb és ritkább darabok közé tartozik.
A lendkerekes szerkezettel szerelt platós kisteherautó a repülőtéri poggyászok szállításánál használt jármű alapján készült. A játék egészen korrekt állapotban maradt meg, így a jelenlegi 3700 Ft-os ár sincs elrugaszkodva a valóságtól.

tavos-drotos-mecedes-c111-hibas-hianyos-fd6c_3_big.jpg

Palart Mercedes C111 - A Mercedes C111-es megjelenését követően szinte minden gyártó igyekezett az eredeti gépkocsi alapján elkészíteni a játék változatot.
Ezek közül egyértelműen az Ites féle változat sikerült a legjobban, de a Palart cég távirányítós kisautójának sincs oka a szégyenkezésre. A kocsi alapvetően szép és akkoriban igazi különlegességnek számított.
Most egy eladó darabot kínálnak, ami egy kicsit hiányos, nem nagyon akar működni, de mégis érdekes lehet egy gyűjtő számára.
A licit 8000 Ft-ról indul.

regi-ankerbahn-2127-vulkan-felhuzos-gyerekvasut-kulccsal-fd6c_1_big.jpg

Ankerbahn 2127 - Az NDK játékgyártása tele volt érdekes játékokkal. Számtalan különleges játékot készítettek, amelyek között kiemelt helyet foglaltak el a különböző vasutak.
Ezek közül az elektromos változatokat a PIKO készítette, de a fiatalabb korosztály számára az Anker készített óraműves szerkezettel szerelt kisvasutakat is. Ilyen volt az Ankerbahn 2127-es is, ami egy gőzmozdonyból, két vagonból és egy körpályának összerakható sínekből állt.
Most ennek a játéknak az eredeti dobozos, kiváló állapotú darabjára tudtok licitálni. A licit 3500 Ft-ról indul.

regi-muanyag-harmonika-macska-nem-jelzett-0e6c_3_big.jpg

Harmonikás cica - A cseh játékgyártás egyik klasszikusa volt a műanyagból készült harmonikás állatsorozat, amelynek számtalan tagja volt.
A legismertebbnek a cica számított, amit igyekeztek is néhányan lemásolni. Most egy ilyen másolaton akadt meg a szemem, ami ráadásul egészen kedvező áron lehet a tietek.
A játékért a licit 250 Ft-ról indul.

tipp-kick-retro-focis-jatek-gombfoci-tarsasjatek-1e6c_6_big.jpg

Tipp-Kick - A MIEG cég által gyártott Tipp-Kick focis játékról már írtam a blogon. Az NSZK játék hatalmas siker volt egy időben, sőt még manapság is rendkívül népszerűnek számít.
Most egy klasszikus készletet ajánlok a figyelmetekbe, ami a játéktérből, a labdákból, kapukból, két kapusból és két mezőnyjátékosból áll össze.
A Tipp-Kick egy rendkívül szórakoztató játék, ami remek kikapcsolódás mindenki számára. Ez a játék ráadásul olyan, hogy még manapság is érdemes elővenni egy-egy meccs erejéig.
A régi készlethez fix 4990 Ft-os áron juthattok hozzá.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9918277993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása