Matchbox Ford Mustang Fastback
2023. szeptember 26. írta: ToyaHSW

Matchbox Ford Mustang Fastback

mustangfastback_1.JPG

Tudom sokszor leírtam már, hogy egy különleges játékot mutatok nektek, de a ma bemutatásra kerülő Matchbox kisautó a maga nemében igazán különleges és olyan extra funkcióval rendelkezett ami a mai kisautókból már kihaltak.
Ezúttal az 1967 és 1970 között készült Ford Mustang Fastbacket mutatom be nektek.

A kisautó alapjául az 1965-ös Ford Mustang Fastback szolgált, amit azt hiszem nem kell különösebben senkinek bemutatni. A Ford Mustang akkoriban is és azóta is sokak kedvencének számít, ami egyet jelent az amerikai izomautó fogalmával sokunk számára.
Szinte természetes módon ezt az autót el kellett hoznia a gyerekeknek a Matchboxnak, akik 1967-ben így is tettek.

A játék ahogy említettem 1967-ben debütált és majdnem a gyártás teljes ideje alatt változatlan formában volt megvásárolható.
1970-ben történt egy markáns változás az autón, amit majd meg is osztok veletek.

A Matchbox egy egészen új dolgot próbált ki a Ford Mustang Fastbacken, ami azonban nem aratott osztatlan sikert, így szépen lassan a feledés homályába merült.
A kocsi ebben az esetben is teljes egészében fémből készült. A karosszéria szépen megmunkált és igényesen kidolgozott. A hűtőrácsok, a lámpák, de még a kocsi hátsó részén a logó is nagyon jól kivehető.
A forma tökéletes és ez minden oldalról elmondható.
A kocsi bal ajtaja alatt egy aprócska műanyag mozgatható gomb volt megtalálható, aminek a jelentőségéről majd kicsit később ejtek szót.
A karosszéria festése fehér, de 1970-ben egy piros változat is a boltok polcaira került a Mustang Fastbackből.

A kocsi vízszínű ablakokat kapott, így kiváló rálátás nyílt a piros műanyagból elkészített utastérre. A piros színű 1970-es változat fehér belsővel készült.
A belső amúgy hozza a megszokott Matchbox minőséget, szépen és részletgazdagon kidolgozott.

Az alváz festett fekete színt kapott és a megszokott gyártóra és autótípusra utaló feliratokkal találkozhattak a gyerekek ezen a részen.
Mondanám, hogy a futómű megszóokott, de igazából a bemutató elején említett újdonság itt kapott helyet. Persze nem a gyártás teljes ideje alatt, hanem csak 1967 és 1969 közötti változatokban volt megtalálható.
A hátsó futómű a megszokott, azonban az első futómű mozgatható. A kocsi első ajtaja alatt található gomb mozgatásával az első futómű jobbra-balra mozgatható volt. Igazából ez csak tologatás közben volt érdekes és különleges, ugyanis gurítás közben egy idő után magától egyenesbe állt a futómű.
A kerekek 1967 és 1969 között a megszokott Regular kerekek voltak, amelyeket 1970-ben a Superfast kerekek váltottak fel és ezzel egyidőben eltűnt a kormányozható első futómű is.

Összességében ez egy tényleg igazán érdekes Matchbox kisautó, amiben van egy aprócska csavar is. A hozzám került változat igazán szép állapotban maradt meg.
Erről reményeim szerint majd Ti is meggyőződhettek, de amíg nem tudom személyesen megmutatni nektek a kisautót, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2618220589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása