Matchbox Ford Galaxie
2023. szeptember 21. írta: ToyaHSW

Matchbox Ford Galaxie

galaxie_1.JPG

Ismét hoztam nektek egy régi Matchbox kisautót a 60-as évek végéről. Ezúttal a Ford Galaxie kisautót mutatom be nektek, ami két eltérő változatban is készült és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy  a gyűjteménybe mind a két változat megtalálható.

A Ford Galaxie modelljéről annyit mindenképpen érdemes tudnotok, hogy 1959 és 1974 között volt gyártásban és ezen idő alatt négy változat is készült az amerikai autóból.
A Galaxie motorterében 3.9 literes motortól 7 literes motorig terjedt a kínálat, ami akár 360 lóerő leadására is képes volt. A Galaxie több változatban is készült, így beszerezhető volt 2 és 4 ajtós változatban is és természetesen a kabrió is megtalálható volt a kínálatban.
A Galaxie a korának egyik népszerű modellje volt, így szinte természetesnek is számított hogy megjelent a Matchbox kínálatában is.

A cég a kisautó elkészítésénél a 1965 és 68 között készült négy ajtós változatot vette alapul. A kisautó természetesen ebben az esetben is teljesen fémből készült és a gyártása 1966 és 1970 között zajlott.
A karosszéria formája tökéletesen visszaadja az autó eredeti vonalait, amit csak a villogó tör meg a járművek tetején.
A karosszériát nézegetve a rendszámot, de még a Ford feliratot is felfedezhették a gyerekek a csomagtartón.
A kocsi kizárólag fehér és piros változatban készült. A fehér színű a rendőrségi, míg a piros a tűzoltó változat volt. A karosszérián ennek megfelelően matricákat is elhelyezett a Matchbox. A fehér színű motorházán Police felirattal az ajtókon pedig egy városi címerrel, míg a tűzoltó változaton motorházán a Fire Chief matricával és az ajtókon a városi címerrel találkozhattak a gyerekek.
A kisautó átlátszó ablakokat kapott, aminek köszönhetően remekül rá lehetett látni a belsőre. A kocsi utastere szokásos szerint fehér műanyagból lett megformálva, azonban itt egy ember is került a vezetőülésbe.
Nyitható ajtókkal, motorházzal vagy csomagtartóval viszont nem szolgált a játék.

Az alváz szintén fémből lett kialakítva és a Matchboxra jellemző feliratokkal találkozhattak rajta a gyerekek. Az alváz minden változat esetében fémszínű volt és az első lökhárító a lámpákkal és a hűtőmaszkkal, valamint a hátsó lökhárító is az alváz részét képezte.
Az alvázban kapott helyet a Matchboxokra jellemző futómű, amelynek a végén voltak megtalálhatóak a kerekek. A kerekek persze a gyártás ideje alatt változtak.
A gyerekek az akkoriban jellemző Regular kerekekkel találkozhattak 1966 és 1969 között, míg 1970-ben az utolsó gyártási évben felkerültek a Superfast kerekek a kocsira.

A hozzám került autók rendkívül jó állapotban maradtak meg. A festések lényegében érintetlenek és a matricák is szép állapotban maradtak meg mind a tűzoltó, mind pedig a rendőrségi változaton.
A kocsikat reményeim szerint Ti is láthatjátok majd, de amíg nem tudom személyesen is bemutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7518219287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása