Matchbox Dodge Wreck Truck
2023. szeptember 12. írta: ToyaHSW

Matchbox Dodge Wreck Truck

dodgewreck_7.JPG

Ismét egy régi Matchbox kisautót szeretnék egy kicsit közelebbről megismertetni veletek. Ezúttal az 1965 és 1970 között gyártott Dodge Wreck Truckot mutatom majd be nektek. A játék alapjául a Dodge Truck 1/2 60-as években használt változata szolgált. Erre álmodta meg a Matchbox az autómentő felépítményt és készítette el a gyerekek számára.

A teherautóval az európai gyerekek leginkább csak a filmekben találkozhattak, de ennek ellenére is érdekes lehetett a számukra a kisautó, amivel nagyszerűen lehetett másik Matchbox kisautót vontatni.
Mivel az egész játék fémből készült az emelőkampó kivételével, így nagy egészen sok kisautó maradt meg elfogadható állapotban. De nézzük meg egy kicsit közelebbről milyen is volt a Dodge Wreck Truck!

A játék nagyrészt fémből készült. Ez egyaránt igaz a karosszériára, a felépítményre és az alvázra is. A gyártás során a Matchbox tervezői úgy gondolták az autó zöld-sárga színben mutatna igazán jól és ezt a festést alkalmazták a gyártás ideje alatt végig.
Mivel alapvetően egy Dodge pickupról van szó, így a fülke tekintetében a megszokott dolgokkal találkozhattak a gyerekek. A kidolgozás szép és részletgazdag. A kocsi zöld ablakokat kapott és a tetején egy piros műanyag villogót lehetett látni.
A zöld ablak nem véletlen, ugyanis itt a belső tér egyáltalán nem lett kidolgozva. Azért persze panaszra nem lehetett okuk a gyerekeknek, hiszen erről a hiányosságról bőven elterelte a figyelmet a plató helyén található felépítmény.
A felépítmény egy emelős szerkezet volt, amit azonban sajnos nem lehetett mozgatni. Ez a rész is fémből készült és sárga színt kapott.
Az emelő végén egy műanyag kampó volt megtalálható, amire könnyedén ráakasztható volt egy másik Matchbox kisautó, amit ezt követően lehetett vontatni is.

Az alváz zöld színt kapott és érdekes megoldással lett kidolgozva. Az alváz részét képezi a plató egy része is, ami így egészen érdekes formát kapott.
Az alvázat és a fülkét a felépítménnyel a szokásos szegecseléses megoldással rögzítették egymáshoz.
A zöld színű részre került két matrica is, amin a BP olajtársaság logója volt látható. Ez a matrica nagyon jól illeszkedik a kocsihoz és egyáltalán nem üt el a járműtől.
A futómű a munkagépekhez hasonlóan itt is az alvázon kívül lett elhelyezve, így láthatóak a tengelyek is. A tengelyek végén voltak megtalálhatóak a kerekek, amelyek a szokásos Regular kerekek voltak, de 1970-ben felkerült a kocsikra a mindenki által sokkal jobban ismert Superfast kerekek.

A hozzám került kisautó elképesztően szép állapotban maradt meg. A festés szinte tökéletes és a matricázás is épségben megmaradt. A vontatókampó is egészben vészelte át az eltelt 60 évet, ami azért nem kis szó.
Reményeim szerint ezt a kisautót is láthatjátok majd közelről, de amíg nem tudom személyesen is bemutatni nektek a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9518210771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása