Matchbox S&S Cadillac Ambulance
2023. szeptember 07. írta: ToyaHSW

Matchbox S&S Cadillac Ambulance

s_samb_1.JPG

Az elmúlt időszakban bemutatott Matchbox autók között már találkozhattatok mentőautóval (és még fogtok is), így úgy gondoltam egy amerikai autó alapján készült darabot is bemutatok nektek.
Ezúttal az S&S Cadillac Ambulance-t ismerhetitek meg, amit 1965-től 1970-ig gyártott az angol játékgyártó.

Persze az S&S Cadillac Ambulance nem a képzelet szüleménye, ugyanis mind az USA-ban, mind pedig Kanadában elég gyakran lehetett találkozni ezzel a fajta mentőautóval abban az időszakban.
Sayers and Scovill cég egy Cadillac kombi alapjaira építette fel ezt a járművet, amit aztán a különböző mentőszolgálatok gyakran használtak is. Igazából több a standard kombi változat mellett egy emelt tetős változatot is gyártottak a típusból, de a Matchbox az egyszerűbb verzió mellett tette le a voksát.
A jármű alapvetően a filmek területén otthonosan mozgó emberek számára is ismerős lehet, ugyanis a Ghostbusters filmben szerepet kapó ECTO-1-es autó is egy S&S mentőautó alapjaira épült.

A Matchbox fémből készítette el a kisautót, ami a gyártás ideje alatt egyszer esett át egy apróbb változtatáson, amit majd természetesen igyekszem be is mutatni nektek.
A karosszéria mellett az alváz is fémből készült.
A jármű fehér színt kapott és igyekeztek minden részletet úgy kidolgozni a járművön, hogy már az öntés során felkerüljön az autóra. Ennek köszönhetően a tetőn található díszítőelemek egy rész is a fémből készült karosszéria részét képezi - ez alól csak a középső villogó képez kivételt, ami műanyagból lett legyártva.
A jármű matricázást is kapott. A két első ajtón vöröskereszt volt látható, amit 1970-ben kiegészítettek egy motorházra helyezett Ambulance matricával is.
A kidolgozás egészen jó. A kocsi formája és vonalai alapvetően elég bonyolultak, amelyet azért nem lehetett egyszerű ebben a méretben elkészíteni. A Matchboxnál azért törekedtek a tökéletességre, ennek köszönhetően az uszonyok és a karosszérián található apró vonalak is a helyükön vannak.
Az ablak kék színű plexiből készült és a hátsó részre nem került üveg. Ennek az volt az oka, hogy a hátsó részbe érdemes volt nagyon jól belátni a gyerekeknek.
Az utastér műanyagból lett kialakítva és annyiban tér el egy hagyományos személyautó belterétől, hogy a hátsó részben székek és egy hordágy lett kialakítva.

Az alváz a megszokott fémből készült. Teljesen sima lemez, amit feketére festettek és a csak a Matchboxtól megszokott feliratok voltak olvashatóak rajta.
A karosszériát és az alvázat a mindenki által ismert szegecseléses technikával fogatták össze.
Az alvázban kapott helyet a futómű is, ami a megszokott módon lett kialakítva. Mivel ez is egy hatvanas években készült játék, így a gyártás ideje alatt is is nagyrészt a klasszikus Regular kerekek lettek az autóra rakva, azonban a gyártás utolsó évében 1970-ben megkapta a Superfast kerekeket ez a játékautó is.

Összességében egy igazán klassz mentőautót kaptak a gyerekek az S&S Cadillac Ambulance formájában. A kidolgozás igényes volt és a kifejezetten jól mutatott a többi kisautó között.
A hozzám került játékautó igazán szép állapotban maradt meg, ami nem kis szó. Erről reményeim szerint majd Ti is meggyőződhettek személyesen is, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1118206059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása