Matchbox Lomas Ambulance
2023. szeptember 01. írta: ToyaHSW

Matchbox Lomas Ambulance

lomasamb_1.JPG

Ezúttal ismét egy régi Matchbox kisautót mutatok be nektek a 60-as évek kínálatából. A választásom ezúttal a Lomas Ambulance nevű járműre esett, ami egy igazán érdekes és különleges mentőautó.

A Lomas Ambulance kisautó a Bedford járműve alapján készült el. A Bedford a Vauxhall egyik márkája volt és kifejezetten haszongépjárművek gyártásával foglalkozott. Az általuk gyártott típusokat a 30-as évektől kezdve előszeretettel választották a hivatalos szervek is különböző feladatokra.
A 60-as években számtalan különböző kisbusszal rukkoltak elő, amelyek közül a mentők is megtalálták a nekik megfelelő változatot.
Mivel ezzel a típussal gyakran találkozhattak a gyerekek Angliában az utakon, így szinte természetes volt, hogy a Matchbox elkészítette a gyerekeknek szánt változatot.

A Lomas Ambulance 1962 és 1967 között volt gyártásban, amiből kitalálhatjátok hogy ez egy valóban régi kisautó. Érdekessége a játéknak, hogy a gyártás ideje alatt semmi változás nem történt rajta, így nehéz meghatározni hogy 1962-ben vagy 1967-ben készült játékról van-e szó.
Az autó teljes egészében fémből készült.
A karosszéria rendkívül szépen kidolgozott és igényesen elkészített. Többszöri ránézésre is fel lehet fedezni új részleteket az autón.
Érdekesség, hogy a 62-ben készült játékra már nyitható hátsó ajtók kerültek, amelyek abban az időben azért nem számítottak hétköznapi dolognak.
Ezeket az ajtókat kinyitva láthatóvá vált a belső tér, ami műanyagból lett elkészítve. A műanyag beltér úgy lett kialakítva, hogy a vezető részt és az utasteret egy fal választotta el egymástól, ahogy azt a mentőautóknál megszokhattuk.
A vezetőtér szépen kidolgozott, ahogy az utastér is ahol minden apró részlet a mentőautós (hordágy, polcok, szekrények, stb...).
A karosszéria fehér festést kapott és matricázás került a jármű két oldalára.
A vezetőfülke azért nem teljesen lett kidolgozva. Az üléseket láthatták a gyerekek, de a kormány és a műszerfal hiányzott. Ez persze annyira nem volt zavaró, hiszen igazán jó rálátás nem nyílt erre a részre.
Plexi ablakok sem kerültek a játékba, ám ennek az okát nem különösebben értem.

Az alváz is fémből készült és fekete festést kapott. Az alváz egyszerű fém lap, amire a Matchbox játékoknak megfelelően a feliratok voltak olvashatóak, amelyek a gyártóra és a kocsi típusára utaltak.
Mivel ez egy igazán korai Matchbox kisautó, így még a futómű is az alvázon kívül lett elhelyezve. A két tengely látszik a játékot megfordítva és a tengelyek végén az egészen aprócska Regular kerekek voltak elhelyezve.
A kocsi ezeken a kerekeken nem jól, de legalább gurult.

A játék alapvetően nagyon szép állapotban maradt meg, ami azért nem kis szó mivel ez a kisautó már 60 éves. A festés nagyon szépen néz ki, az alváz nem sérült vagy kopott és még a matricák is jól kivehetőek.
A többi kisautóhoz hasonlóan a Lomas Ambulance-t is láthatjátok majd, de amíg nem tudom a gyűjteményt bemutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6318205649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása