Matchbox Kennel Truck
2023. július 22. írta: ToyaHSW

Matchbox Kennel Truck

kenneltruck_1.JPG

Folytatom a régi Matchbox kisautók bemutatását, amelyek közül most egy alapvetően egészen szép állapotban megmaradt kisteherautót mutatok be nektek, ami számtalan érdekes aprósággal várta a gyerekeket a 60-as évek végén, 70-es évek elején.
Ez a játékautó pedig a Kennel Truck lesz.

A Kennel Truck az amerikai kisteherautók alapján lett elkészítve. Az alapul egy Ford pickup szolgált, aminek feliratát a plató hátfalán láthatták is a gyerekek.
A kisautó 1969-ben debütált és viszonylag rövid ideig volt csak gyártásban, ugyanis 1972 után beszüntették a gyártását.

A teherautó lényegében egy egyszerű platós kisteher volt, ami egészen szépen ki lett dolgozva. A különlegesség a plató kialakításában és az azon elhelyezett részletekben rejlett.
A plató négy részre volt osztva egy fém elválasztóval. Ez persze nem véletlenül került fel a platóra. Mivel ez egy Kennel Truck, így kutyákat kellett rajta szállítani.
De hogy lehet jól megoldani a kutyák szállítását, hogy az még látványos is legyen ha játékról van szó.
Ezt a Matchbox úgy oldotta meg, hogy a platót négy részre osztotta, a négy részre került egy-egy apró műanyag kutya, majd hogy ne 'szaladjanak' szét egy átlátszó és levehető kupolát tett a plató fölé.
A végeredmény meglepően jó lett. A gyerekek játék közben akár kutyával a platón is tudtak játszani, de ha olyan kedvük volt a kutyákat levéve és az autó közelében elhelyezve is tudtak a kisautóval játszani.
A kocsi amúgy zöld színt kapott és ez csak árnyalatában változott a gyártás ideje alatt. Ahogy már említettem hátul a plató hátfalán a Ford feliratot lehetett megtalálni, míg elől egy krómozott lökhárító és hűtőrács dobta fel az autót.

Az alváz itt is fémből készült és fekete színűre lett festve. Az alvázon a szokásos feliratok voltak olvashatóak, amelyek a gyártóra és az adott kisautóra utaltak.
Az alvázban kapott helyet a futómű, ami a gyártás rövidke ideje alatt háromszor is átalakult. Az első széria még a klasszikus regular kerekekkel érkezett, azonban ezt a későbbiekben felváltották a Superfast kerekek, amelyekből két változat is felkerült a kisautó a gyártás ideje alatt.

A hozzám került autó alapvetően nagyon szép állapotban van. A plató feletti műanyag burkolat teljesen épségben maradt meg, ahogy az összes kutya is a kisautó részét képzi. Egyetlen hiba a kisautón, hogy a tetőn egy darabon lepattant a festék róla.
Mivel több mint 50 éves játékról van szó, így ezen nagyon csodálkozni nem szabad.
Én annak is örülök, hogy ilyen megkímélt állapotú kisautó is a gyűjtemény része. Reményeim szerint majd a többi kisautóval együtt a Kennel Truckot is láthatjátok majd, de amíg nem tudom megmutatni nektek ezt a játékot, addig jönnek a fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7018175327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása