Matchbox MG1100
2023. július 20. írta: ToyaHSW

Matchbox MG1100

mg1100_1.JPG

Ismét egy régi Matchbox kisautót mutatok be nektek közelebbről az oldalon és ezúttal is a 60-as, 70-es évek egyik gyönyörűen elkészült kisautóját ismerhetitek meg az oldalon.
Ezúttal az MG1100-ast szeretném a figyelmetekbe ajánlani a gyűjteményből.

Az autót a BMC gyártotta és forgalmazta. Érdekessége a dolognak, hogy a 1962 és 1974 között készített jármű számtalan névvel forgalomba került.
A családi kisautót forgalmazták Austin, MG, Innocenti, Morris, Riley, Vanden Plas és Wolseley márkanév alatt is.
Ami változatlan volt az a kocsi bája és varázsa, aminek a sikereit köszönhette. Készült kettő és négy ajtós változatban, de kombi verzió is készült a vidéki gazdák nagy örömére.
A gyártás 12 éve alatt összesen 2.1 millió autót sikerült értékesíteni a típusból, ami akkoriban nem volt éppen kicsi szám.

Mivel ez egy utcán is látható kisautó volt, így felkeltette természetesen az akkori legnagyobb gyártó figyelmét is, akik gyorsan a tettek mezejére léptek és elkészítették a gyerekek számára az MG1100-as kisautót.
Az MG1100-at a Matchbox 1966-tók gyártotta egészen 1970-ig. Ezalatt a négy év alatt két változata készült el a kisautónak és csak apróbb változások történtek rajta, amelyeket igyekszem megosztani veletek.

A karosszéria fémből készült és nem volt rajta sem nyitható ajtó, sem nyitható motorháztető. A szín az évek alatt persze változott, míg az első verzió zöld, a későbbi kék színt kapott.
A belső tér műanyagból készült és ezt az átlátszó ablakokon keresztül egészen jól szemügyre is lehetett venni. Általában a Matchbox autók üres utastérrel készültek, de az MG1100 esetében ez nem így volt. Az első ülésbe a kormány mögé került egy figura, míg a hátsó ablakból egy kutya feje lógott ki. Az oldalsó ablakok ennek megfelelően le voltak engedve.
Az alváz szintén fémből készült és nem kapott festést. A szokásos dolgokkal találkozhattak az alvázon a gyerekek, ami a gyártó nevére, a játék számára és az autó típusára utalt.
Az alváznak a részét képezte az első lökhárító, a hűtőmaszk és a lámpák is, valamint a hátsó lökhárító.
A kocsi hátulján egy műanyag vonószem is helyet kapott, így lehetőség volt Matchbox gyártmányú utánfutók vontatására is (hamarosan ilyet is bemutatok majd nektek).
A futómű ennél a típusnál is két fajta volt. Az első időben a regular nevű kerekeken gurult a kisautó, amit a későbbiekben felváltott a Superfast díszítésű kerék.

Valószínűleg a kisautó nagyon népszerű volt a gyerekek körében, amit annak köszönhetett hogy sok családnak ilyen autója volt vagy sokszor látták ezt a típust az utcán.
Persze nálunk a többi Matchbox autóhoz hasonlóan az MG1100-as is különleges és érdekes volt.
A hozzám került változat egészen szép állapotban maradt meg. Igyekszem majd megmutatni nektek a többi kisautóval együtt ezt a játékot is, de amíg erre nincs lehetőség addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8618171915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása