Matchbox Mercedes 300 SE
2023. július 15. írta: ToyaHSW

Matchbox Mercedes 300 SE

mercedes300se_6.JPG

Ahogy ígértem nektek a következő időszakban egy kicsit többet fogtok találkozni régi kisautókkal az oldalon, ugyanis egy régebben kapott felajánlás játékait igyekszem majd egy kicsit jobban bemutatni nektek.
Ezúttal ismét egy Matchbox kisautót szeretnék alaposabban bemutatni nektek a 60-as, 70-es évekből és ez a kocsi a Mercedes 300 SE lesz.

A Mercedes 300 SE gyártása 1969-ben indult és 1981-ig tartott. A kisautót a teljes gyártási ciklus alatt Angliában készítették. A Mercedes egyik klasszikus típusa volt a 300 SE, amivel gyakran lehetett találkozni az utakon a 60-as évektől kezdve.
Ennek köszönhetően szinte természetes módon elkészült belőle a gyerekeknek szánt kisautó is, ami néhány extrával várta a gyerekeket.

A Matchbox által gyártott kisautó az évek alatt csak alig-alig változott, amit majd most igyekszem bemutatni nektek.
A kocsi több színben készült. A karosszéria színe az évek alatt folyamatosan változott. Az első változat zöld színben készült, amit a későbbiekben kék, arany, oliva és ezüst színű kisautók követtek.
Az alváz fémből készült és nem kapott festést. A kocsi alján a Matchbox kisautókra jellemző feliratok voltak megtalálhatóak. Az alváz szerves részét képezte a hátsó és az első lökhárító, valamint a Mercedesre annyira jellemző lámpa és hűtőrács is.
A kocsi belső része a szokásos törtfehér színben készült műanyagból, viszonylag részletgazdag kidolgozással. Szerencsére a belsőt jobban is szemügyre tudták venni a gyerekek, ugyanis az autó kapott nyitható elemeket.
A Mercedes 300 SE nyitható első ajtókkal és nyitható csomagtartóval várta a gyerekeket, aminek köszönhetően még valósághűbb játékot kaptak a fiatalok.

A futóműben a kerekek változtak az évek alatt. A sorozat első két évében még a klasszikus gomb formájú kerekekkel készült a kisautó, a későbbiekben ezt felváltotta a modernebb stílusú díszített felnis változat.

Összességében egy igazán szép kisautót kaptak azok a gyerekek, akiknek a szülei megvásárolták a Mercedes 300 SE-t.
A gyűjtők még mind a mai napig megvásárolhatják ezt a kisautót, de a nosztalgiázóknak elég lesz valószínűleg, hogy majd nálam is találkozhatnak vele. Amíg azonban nem tudom bemutatni nektek a Matchbox kisautót személyesen, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5618167474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása