Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.27.hét
2023. július 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.27.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos Heti TOP5 rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai internet aukciós oldalain érdekes régi játékok után kutatva és szerencsére rá is találtam néhány érdekesebb darabra.
Ezeket most megosztom veletek is és arra bíztatlak benneteket, hogy bátran csapjatok le ezekre a klassz régi játékokra Ti is!

 

d964ac739706679bc0ac710d4d3cdb23-lemezaru-gyari-raketa-pisztoly.jpg

Rakétapisztoly - A hazai játékgyártás egyik legjelentősebb cége a Lemezárugyár volt, akiknél lényegében minden készült akkoriban. Az autókon és különböző űrjárműveken kívül a fegyverek sem maradtak ki a cég kínálatából, amelyek közül az egyik népszerű darabnak a Rakétapisztoly számított.
A fegyverben egy lendkerekes szerkezet volt megtalálható, ami meghajtotta a pisztoly végében elhelyezett piros csövet, ami előre-hátra mozgott és mivel egy tűzköves szerkezet is kerül a fegyverbe így ezt a mozgást fény is kísérte.
Klasszikus darab volt, amiből jó állapotban elég kevés maradt meg. Most egy szebb darabon akadt meg a szemem, ami 5990 Ft-ért lehet a Tietek.

3bd4d3777d23fe7755fedc66b6c0ac16-a-csalad-jateka-12-db-os-tarsasjatek-gyujtemeny.jpg

A család játéka társasjáték - Egy olyan társasjátékot ajánlok most a figyelmetekbe, amire egészen biztosan nagyon sokan emlékeznek. Ez a játék pedig a Család játéka nevet viselő társasjáték csomag, amit 12 játék néven is forgalmaztak.
Az autóverseny, a lóverseny, a malom és a többi játék mind nagy kedvencünk volt akkoriban és nagyon sokat játszottunk is csomagban található játékokkal.
Most egy komplett játékot ajánlok a figyelmetekbe, táblákkal, bábúkkal és minden kellékkel.
Az eladó 5500 Ft-ért kér a régi társasjátékokért.

4395032ae9e9e57a7e72179469d7ae46-regi-jatek-hajo.jpg

NDK elektromos hajó - Az NDK elemes hajóval már találkozhattatok az oldalon, ugyanis nekem is van egy hasonló darab a gyűjteményben.
Részletes bemutatót erre találhattok a játékról. Az eladásra kínált darab igazán szép állapotú, így érdemes lehet a figyelmetekre.
Az eladó 16.800 Ft-ért kínálja a régi játékot.

ef7827a64d9998a1c454a11463e77d47-lemezaru-gyar-pisztoly-pisztoly.jpg

Lemez pisztoly - Bár az eladó azt írta a hirdetés címében, hogy Lemezárugyár ennek semmiképpen se dőljetek be. Ez a játék soha nem volt a Lemezárugyár terméke. Ha jók az emlékeim, akkor a pisztoly a Szovjetunióban készült és bár megoldásaiban hasonlított a Lemezárugyár Rakétapisztolyára, de mégsem a cég terméke.
Itt is lendkerekes szerkezettel, tűzkővel és más hasonló dolgokkal találkozhattak a gyerekek. A 70-es évek egyik népszerű gyerekjátéka volt ez a pisztoly, amit most 4990 Ft-ért vásárolhattok meg.

cda30dd8b49e9d65be4d62a65ced32fd-retro-intercosnos-taviranyitos-holdkomp.jpg

Intercosmos holdjáró - A szovjet játékgyártásban fontos szerepet játszottak a különböző távirányítós játékok, amelyek egy része az űrverseny jegyében valamilyen formában kapcsolódott az Interkozmosz programhoz.
A most figyelmetekbe ajánlott holdjáró is ebbe a vonalba tartozott. A távirányítós játék alapvetően egy egyszerű hernyótalpas jármű volt, amit egy nagy kék kupola uralt és eredetileg egy hatalmas parabolaantenna.
Sajnos erről a játékról az antenna az évek alatt elveszett, de ennek ellenére is érdekes lehet a gyűjtők számára. A távirányító külön bemutatást érdemelne.
Igazi klasszikus szovjet játék a 80-as évek elejéről, amivel érdemes gazdagítani a gyűjteményeteket még ebben az állapotban is.
A játék 14.990 Ft-ért van hirdetve.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5418158268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása