Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.26.hét
2023. június 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.26.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket, amit ezúttal sem kell nélkülöznötök. Szerencsére ismét ráakadtam néhány igazán klassz játékra a hazai aukciós oldalak kínálatában, így azt javaslom ezúttal is tartsatok velem.
Merüljünk el együtt egy kicsit a régi játékok világában!

gaz-lemez-jatekauto-434c_2_big_1.jpg

Szovjet lemez teherautó - Az egykori Szovjetunióban előszeretettel készítettek hatalmas méretű lemezjátékokat. A legtöbben a ZIL-ekre emlékeznek, de persze más gyártmányokat is igyekeztek elhozni a gyerekek számára.
Ezúttal egy tologatós GAZ teherautót ajánlok a figyelmetekbe, ami nagyszerű állapotban maradt meg. Ha kedvelitek a lemezjátékokat, akkor érdemes lesz figyelnetek a jelenleg 5000 Ft-on álló aukciót.

retro-auto-kvartett-piros-hatu-komplett-autos-kartya-f24c_1_big.jpg

Autó kvartett kártya - Aki a 60-as, 70-es vagy 80-as években volt gyerek az egészen biztosan találkozott a Minerva gondozásában megjelent Autó kvartett kártyák valamelyikével.
Ezúttal egy csúnya rajzos csomag keresi új gazdáját hiánytalan állapotban, dobozban.
A licit jelenleg 12.000 Ft-on áll, ami egyáltalán nem sok ezért a gyönyörű állapotban megmaradt 50 éves kártyáért.

retro-skoda-120l-m1-20-mento-piko-ites-hossza-20cm-e34c_1_big.jpg

Lendkerekes Skoda 120L - Az egykori Csehszlovákiában igazán nagyszerű játékok készültek, amelyekkel szerencsére mi is játszhattunk. A fiúk számára számtalan távirányítós és lendkerekes autó készült, amelyek között megtalálhatóak voltak a nyugati és a keleti típusok is.
Persze nem maradhatott ki a Skoda sem a kínálatból, amit távirányítós és lendkerekes változatban is meglehetett vásárolni. Most a KDN által gyártott lendkerekes változatot ajánlom a figyelmetekbe, ami orvosi változatban is készült.
A gyönyörű állapotban megmaradt játékot 17.000 Ft-ról indította az eladó.

nagymeretu-lemez-repulogep-jet-airliner-mf-833-434c_6_big.jpg

MF-833 lendkerekes repülőgép - Az ajánlóba kell egy kínai játék. Nem lesz ez másképp ezúttal sem, amikor az MF-833-as lendkerekes repülőgépet ajánlom a figyelmetekbe.
A gép tényleg szép állapotban maradt meg. Tökéletesen összerakható és szétszedhető, a hajtóművek a helyükön vannak, a kerekek sem hiányoznak, így érdemes lehet lecsapni rá.
Az eladó 13.500 Ft-ért kínálja a portékáját.

az-ezust-to-kincse-retro-tarsasjatek-novoplast-teljes-924c_1_big.jpg

Az Ezüst-tó kincse társasjáték - A 80-as években szerintem minden gyerek legalább egyszer találkozott valameiyik Novoplast társasjátékkal.
Nekem a Police07 volt a sláger, de sokaknál az Ezüst-tó kincse vitte a pálmát. A klasszikus dobásos, pénz és aranyrög gyűjtögetős lépegetős társasjáték akkoriban is hatalmas népszerűségnek örvendett és ez népszerűség kitart mind a mai napig.
Most egy eredeti sorozatba tartozó darabra csaphattok le, ami hiánytalan állapotban maradt meg.
Az eladó fixen 14.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért, ami egyáltalán nem magas ár.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5118153562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizo 2023.06.29. 05:50:32

A teherautó a lámpákból adódóan Zil-130, nem Gaz-53.
A Gaz-53 külsőre erősen emlékeztet a nála némileg nagyobb, 5–6 tonnás kategóriába tartozó ZiL–130-hoz, mellyel könnyen összetéveszthető, de a lámpák helyzetéből - Zil-130-nál a fényszóró felül, Gaz-53-nál alul - azért meghatározható.

Zoli
süti beállítások módosítása