Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.11.hét
2024. március 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.11.hét

Ha vasárnap, akkor szokás szerint a hazai aukciós oldalak kínálatából keresek érdekes és különleges régi játékokat. Szerencsére ismét sikerrel jártam, aminek eredményét Ti is láthatjátok ha tovább olvastok.
Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

regi-orosz-szimulator-af7c_10_big.jpg

Za Rulem autóverseny - A szovjet játékiparnak olyan nagyszerű játékokat köszönhettek a gyerekek mint a Za Rulem. A játékban egy körpályán kellett az autót az úton tartani. A pálya folyamatosan forgott és a gyerekek a kormány segítségével tudták irányítani az aprócska kisautót:
A sebesség állítható volt, így egyre komolyabb tempóban is versenyezhettek egymás ellen a gyerekek. A játékról sok infó nincs. Az eredeti doboz megvan hozzá és a kisautó is és ez a lényeg. A többi javítható valószínűleg ha baja is lenne.
A licit 10.000 Ft-ról indul.

nagyon-ritka-retro-jatek-telefon-szett-1984-bol-ef7c_1_big.jpg

Játéktelefon - A Mehanotehnika cég több váltzatban is kiadta a 80-as években az egyik legnépszerűbb játékát a vezetékkel összeköthető telefonpárt.
Ennek segítségével a gyerekek tudták tartani egymással a kapcsolatot viszonylag könnyedén. Gyakran használták a gyerekek ezt a játéktelefont a szobák között vagy akár a szomszéd gyerekkel való kommunikáció során.
Ne feledjétek ez a 70-es, 80-.as évek volt, amikor még nem volt mindenkinek telefonja.
A játék eredeti dobozban, nagyon szép állapotban maradt meg, így érthető a 9900 Ft-os fix ár.

regi-retro-roller-108c_1_big.jpg

Roller - Lassan itt a tavasz és a gyerekek az utcákon töltik majd a szabadidejüket. Ja nem, az a mi gyerekkorunkra volt a jellemző :)
Persze ehhez minden adott is volt a gyerekkorunkban. Elég ha csak erre a rollerre ránéztek. Igazán komoly darab, amivel menő volt rollerezni. Persze nem mindenkinek jutott ilyen menő gép, de most könnyedén lecsaphattok erre a szép állapotban megmaradt darabra.
A licit 5000 Ft-ról indul.

agatex-lemez-villamos-fellelt-allapotaban-6-os-vilamos-d08c_1_big.jpg

Agatex lendkerekes villamos - A Romániában gyártott Agatex villamosról már olvashattatok a blogon. A lemezből készült lendkerekes villamos a kevés általunk is ismert román játék egyike.
Most lecsaphattok egy patinás darabra. A rozsda már felütötte a fejét a lemezeken, de szerintem ez a játék pont így néz ki jól.
Ha szeretnétek lecsapni erre a kincsre, akkor 12.000 Ft-ért lehet a Tietek.

piko-taviranyitos-regi-jatek-7f7c_1_big.jpg

Jupiter távirányítós jármű - Az NDK játékgyártásban komoly szerep jutott a PIKO-nak, akik számtalan különleges távirányítós járművel igyekeztek a gyerekek kedvébe járni.
Az egyik ilyen érdekes játékuk volt a Jupiter holdjáró, ami drótos távirányítóval és egy kilőhető rakétával várta a gyerekeket. A most eladásra kínált változatnak hiányzik az elemtartófedele és a rakétája, de ennek ellenére érdekes darab.
A jelenleg 14.200 Ft-on áll!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3118350491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása