Műanyag lovacskák
2023. június 20. írta: ToyaHSW

Műanyag lovacskák

lovak_1.JPG

Ezúttal is olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, amelyek szintén Gyenes Zsuzsannától érkeztek hozzám. Ezúttal néhány olyan műanyag figurát osztok meg veletek amelyek pontos célja számomra ismeretlen, de mivel komoly mennyiség van belőle, így biztosan volt valami célja ezeknek a figuráknak is,
Ezúttal néhány műanyag lovat szeretnék megmutatni nektek, amelyek mennyiségre már egy egész ménest alkotnak.

A játékok formájukat tekintve végtelenül egyszerűnek tűnnek. Ez persze nem véletlen, hiszen a fiatalabb korosztálynak készültek a barátságos pónilovakra hasonlító figurák.
A műanyag állatkák mérete is erre utal, ugyanis kevesebb mint 4 cm hosszú és talapzattal 3 cm magas játékokról van szó.
A lovacskák egy talapzaton foglalnak helyet, ami erőteljesen emlékeztet az egykori játékkatonáknál alkalmazott megoldásra. Másban is hasonlítanak a lovak gyerekkorunk játékkatonáira. Ez pedig nem más mint a színek. Gyerekként megszoktuk, hogy a játékkatona lehet citromsárga, kék, zöld vagy bármilyen színű és ebben az esetben sincs ez másképp.
A lovak hozzám zöld, piros és barna színben kerültek, de valószínűleg más színekben is gyártották azokat.
Nem tartom valószínűnek, hogy a hazai kisipar munkáiról van szó, ugyanis a figurák egészen szépen kidolgozottak és a gyerekkorom műanyag játékaira jellemző sorjával sem találkoztam a lovakon.

Persze a legfontosabb kérdés, hogy mire is lehetett használni ezeket a lovakat. Valószínűleg más játékok mellé kelléknek voltak a legideálisabbak.
Akkoriban a gyerekek képzeletére elég sok minden rábíztak a gyártók és ebben az esetben is ez történhetett. Valószínűleg a lovacskák Matchboxok, de akár egy műanyag vár társaságában is remekül mutattak.
A lényeg az volt, hogy a gyerekek jókat játszanak velük.

Szerencsére az aprócska ménes egészen szerencsésen vészelte át az eltelt éveket, így a múzeumban a többi műanyag játékkal együtt ezeket az állatkákat is láthatjátok majd.
Amíg azonban nem tudom megmutatni nektek ezeket a kincseket, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5018150416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása