Matchbox Mega Rig Shuttle Mission
2023. február 11. írta: ToyaHSW

Matchbox Mega Rig Shuttle Mission

shuttle_mission_1.JPG

Ezúttal egy annyira nem régi játékot mutatok be nektek, ami ennek ellenére is érdekes lehet. Persze a nem annyira régi azért viszonyítás kérdése, mivel ezzel a játékkal leginkább a 2000 körül született gyerekek találkozhattak.
Ma a 2008-ban megjelent Matchbox Mega Rig Shuttle Mission játékot szeretném megismertetni azokkal, akik eddig még nem találkoztak ezzel a különlegességgel.

A Matchbox nevéhez általában a különböző kisautókat kötjük, de a cég mindig nyitott volt más stílusú játékok irányába is. Emlékezzetek többek között a Rubik's Clock is nekik köszönhetően indulhatott el hódító útjára.
A Mega Rig Shuttle Mission csomag is egy igazán érdekes próbálkozás, amiben a gyerekek lényegében számtalan érdekes járművet építhettek rendkívül egyszerűen az itt használt Mega Rig Build rendszernek köszönhetően.
A Matchbox elég sok Mega Rig Buildre épülő készletet adott ki az évek alatt, így számtalan témában találkozhattok ezzel a megoldással.

A játékot úgy hirdették, hogy ilyen űrhajója még a NASA-nak sincs és ez nagyon találó volt. A készletből 30 különböző variációt lehetett összeállítani, aminek köszönhetően egy megunhatatlan játékot kaptak a gyerekek.
A Shuttle Mission készlet persze csak egy része volt a Matchbox űrhajós kalandjának, ugyanis a gyerekek kaphattak még akár Mega Rig Space Base-t vagy Mega Rig Space Shuttle Transportert is ajándékba a szüleiktől.
A többi készletet megnézegetve azt mondom, hogy a legjobb vételnek valószínűleg a Shuttle Mission számított, amiben a földi űrhajón kívül még egy UFO-t is találhattak a gyerekek.
A készletet úgy reklámozták, hogy még hangot is képes volt kiadni, de ezen kívül számtalan érdekesség és extra várta a szerencsés gyerekeket.

A doboz alapból hatalmas. Már ebből lehet következtetni, hogy mivel találkozhatnak a gyerekek és mekkora játék lesz az összeszerelés után a végeredmény. A doboz kialakítása a sok információnak megfelelően lett kialakítva. Egy részen betekintés nyerhettek a dobozba a gyerekek, de a doboz előlapja kihajtható volt, ahol újabb fontos információkkal lehettek gazdagabbak a vásárlók.
A játék elképesztő mennyiségű alkatrészből állt, amelyeket ráadásul tényleg számtalan eltérő módon lehetett összeépíteni és erre a Mega Rig rendszer kiváló lehetőséget is biztosított.
A Mega Rig építőrendszer, egy rendkívül egyszerűen kialakított és mégis nagyon stabil összepattintás rendszer volt. Ez a rendszer hatszög alakú volt. A kialakított fészkekbe egyszerű pattintásos módszerrel lehetett rögzíteni a hatszög végződésű elemeket.

De miből is állt a készlet?
A készlet egy állt egy viszonylag nagy méretű szállítójárműből, egy hatalmas rakétából, egy űrrepülőből és egy UFO-ból, valamint az ezekhez tartozó számtalan alkatrészből.
A bemutatást az UFO-val fogom kezdeni, mivel ez épült fel a legegyszerűbben. Az UFO három elemből volt összeállítani. A lila színű középső részből, ami felnyitható tetővel és egy földönkívülivel várta a gyerekeket és az ehhez kapcsolódó két oldalsó elemből, amelyek végén egykoron egy-egy kilőhető rakéta volt megtalálható.
Az UFO pilótafülkéje mögött egy gombot találhattak a gyerekek, amit megnyomva a játék ezen része hangot adott ki. Ehhez persze szükség volt három gombelemre, amit az UFO aljában kellett elhelyezni. 

A viszonylag egyszerű UFO után a bemutatást a jóval összetettebb űrrepülővel folytatom. Igazából ez a játék lelke, amiből tényleg bármit össze lehetett állítani a gyerekek ízlésének megfelelően.
Lehetett építeni egy hatalmas űrrepülőgépet, de akár a vontatót is át lehetett alakítani konténerszállító járművé.
Ehhez persze kellett a sok elem, amelyek között megtalálhatóak voltak a különböző kerekek, fülkék, konténerek, de még manipulátor karokat, markolót, de még egy űrhajóst is találhattak a készletben a gyerekek.
Érdekessége a játéknak, hogy szinte minden eleme külön-külön is játszható volt. Az űrrepülőre lehetett kerekeket szerelni, de akár a gyárilag rajtuk elhelyezett kerekeken is tudott gurulni a repülőgép.
A konténerek ajtajai nyithatóak voltak és a bennük található manipulátor karokra szinte bármit fel lehetett helyezni, ami tovább növelte a játszhatóságot.
Persze ha az UFO-nak van fegyvere, akkor ilyen kiegészítővel az űrbe merészkedő embereket is fel kellett szerelni. A játékra egy antennát és egy rakétakilövő rendszert is fel lehetett helyezni, ami valóban képes is volt a benne található rakéta kilövésére.

Összességében szerintem egy nagyon impozáns és különleges játék volt a Mega Rig Shuttle Mission. Persze a hibáiról sem szabad megfeledkezni a játéknak, ugyanis a kilövők gyakran tönkrementek, míg az apróbb műanyag alkatrészek (rakéták, kerekek, stb) gyakran elvesztek.
A hozzám került játék hibái között ezek mindegyikével lehet találkozni, de ezeket feledteti, hogy még most is remekül lehet szórakozni a készlettel és egészen érdekes járműveket lehet építeni az elemekből.

Az eredeti dobozos játék belső elemtartója sajnos elveszett az évek alatt, így ezt majd valamilyen formában pótolnom kell majd, de az apróbb hibák ellenére örülök hogy egy ilyen nem túl régi játékkal sikerült gazdagítani a gyűjteményt.
Ezt az érdekes Matchbox játékot is láthatjátok majd, de amíg nem tudom bemutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4918047052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása