Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.52.hét
2022. december 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.52.hét

Bár karácsony van, de egy gyűjtő számára minden új játék beszerzése felér egy karácsonnyal, így ezen a vasárnapon is elhoztam nektek a megszokott Heti TOP5 ajánló rovatot.
Ezúttal is igazán érdekes régi játékokkal várlak benneteket, amelyekkel akár Ti is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

kaden-skoda-1203-kdn-csehszlovak-60-as-evek-380c_19_big.jpg

KDN Skoda lendkerekes mentőautó - Gyerekkoromban bizony nekem is volt ilyen Skoda mikrobuszom. Sajnos arra már pontosan nem emlékszem melyik változat, de őszintén szólva a mentő dereng az emlékeim között.
Nem tettem le róla, hogy újra beszerezzek egy ilyen játékot, de most a Ti figyelmetekbe ajánlom ezt a szebb napokat is látott darabot.
Az eladó 15.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért, ami megítélés kérdése hogy sok vagy kevés.

lemezarugyari-foldgomb-varazsgomb-szep-allapotu-f70c_2_big.jpg

Lemezárugyár Föld-Gömb - A Lemezárugyár nem csak a lendkerekes autóival vagy a lányoknak készült lemezkonyháival hívta fel magára a figyelmet, hanem különleges logikai játékaival is.
Ezek közé tartozott a Föld-Gömb és a Varázs-Gömb is.
Most ezt a két játékot vásárolhatjátok meg egy eladónál. Ezúttal mind a két darabért 19.999 Ft-ról indul a licit.

taviranyitos-piko-kipper-domper-tavos-auto-380c_1_big.jpg

PIKO Kipper - A PIKO játékai nagyon népszerűek voltak Magyarországon is. Az NDK játékgyártó ontotta magából a szocialista piacra szánt játékait, amelyek közül természetesen a távirányítós járművek voltak a megnépszerűbbek.
Most a PIKO Kipper egyik megmaradt darabját ajánlom a figyelmetekbe. A játék érdekessége, hogy ez volt az első darab, aminél a kormányzásért is elektromos motor felelt. A játék kicsit koszos, kicsit kopott és itt-ott hiányos is, de mégis az NDK játékgyár egyik legérdekesebb darabja és ráadásul elég nagy is.
Ezért a játékért 10.000 Ft-ról indul a licit.

szovjet-tavos-cadillac-eldorado-1956-lemez-auto-taviranyitos-nem-lemezarugyar-380c_8_big.jpg

Távirányítós Cadillac - Kicsit vicces egy szovjet játék esetében leírni a Cadillac szót, de bizony a távirányítós játék be kell látni az amerikai álomautóhoz állt a legközelebb formára.
Egy igazi klasszikus darab, amit nagyon nehéz jó állapotban megvásárolni. Most egy egészen szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem, ami bár nem olcsó de egy gyűjtő számára egyáltalán nem drága.
A helyetekben mindenképpen ragaszkodnék a személyes átvételhez és nem csak a 43.000 Ft-os ár miatt.

szovjet-eredeti-jatek-auto-gyujtemenybe-f70c_6_big.jpg

Szovjet kisautó - A képen a Szovjetunióban gyártott IA1933-as látható, ami erőteljes hasonlóságot mutat a Matchbox Models of Yesteryear sorozatában megjelent Stutz DV32-essel.
Hosszabb leírást a kocsiról itt olvashattok.
Most szerencsére egy szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem, így érdemes lehet lecsapnotok rá.
Az eladó 4500 Ft-ról indította a licitet, ami nem a világvége.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1318010452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása