Matchbox Snorkel
2022. december 13. írta: ToyaHSW

Matchbox Snorkel

snorkel_1.JPG

Ezúttal ismét egy régi Matchboxot mutatok be nektek, ami egészen sokáig gyártásban volt és ennek köszönhetően több korosztály számára is ismerős lehet.
Ez a kisautó a Matchbox Snorkel lesz, ami 1981-ben debütált és egészen 2003-ig gyártásban is volt. A sokáig gyártásban tartott játék a gyerekek kedvence volt, aminek persze megvoltak az okai.

Lássuk hát mit is tudott a Matchbox Snorkel!

A Snorkel egy kosaras tűzoltóautó, aminek gémjében egy kosárban egy tűzoltó is helyet kapott. A gém forgatható és billenthető volt, így még érdekesebb volt a játék a gyerekek számára.
Amúgy egy teljesen átlagosnak nevezhető amerikai tűzoltóautóról van szó, aminek a mozgatható gémen kívül másik különlegessége a teljesen fedetlen utastér. Ennek a megoldásnak köszönhetően egészen jó belátás nyílik a teherautó vezetőfülkéjébe, ahol még az ülések elrendezésén is elmerenghettek a gyerekek. A fülkének azért van egy kevés teteje, amelyen a két villogó volt megtalálható. A két villogó között volt megtalálható zárt állapotban a gém.
A játék karosszériája fémből készült és általában piros festéssel készült.
Azért írtam, hogy általában mivel a játékból azért gyártottak neonzöld, kék, sárga, fehér és narancssárga változatokat is.
A karosszéria amúgy szépen kidolgozott, a rácsok, a járdalemezek és más apró részletek is kidolgozásra kerültek.

A karosszéria műanyag alkatrészeire sem lehet panasz. Ezek színei is változtak az évek alatt, így az első időkben használt fekete belsőtér és fehér emelő szépen lassan átalakult. Készült a játék fehér, kék és sárga belsőtérrel, míg a gémnél kék, sárga vagy szürke színű műanyagot használtak a fehéren kívül.
Az alváz műanyagból készült, de különösebben nem lett kidolgozva. A gyerekek csak a gyártóra és a típusra utaló adatokkal találkozhattak a műanyag elemen.
Az alvázban foglalt helyet a futómű, aminek a kerekei is folyamatosan változtak és az éppen aktuális trendnek megfelelő kerekek kerültek fel a Snorkelre is.

A hozzám került változat 1983-84 körül készült és Makaóban gyártották. Állapotát tekintve nem lehet panasz a kisautóra, ami egy ennyi műanyag alkatrészt tartalmazó emelőkosaras Matchbox autó esetében nem kis szó.
A festés már néhány helyen megkopott, de a játék alapvetően szép állapotban került be a gyűjteménybe.
Reményeim szerint erről majd Ti is meggyőződhettek személyesen, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5918001492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása