Matchbox Articulated Truck
2022. november 22. írta: ToyaHSW

Matchbox Articulated Truck

at_1.JPG

A mai napon ismét egy régi Matchbox kisautót szeretnék nektek bemutatni, ami leginkább a 80-as évek gyerekei számára lehet ismerős.
Ezúttal az 1981-ben megjelent Articulated Truck mutatkozik majd be nektek.

Az MB030-as számot viselő teherautó egészen rövid ideig volt gyártásban, hiszen összesen három éven át képezte a Lesney kínálatának a részét.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ez egy érdektelen teherautó lett volna, egyszerűen leváltásra került a későbbiekben egy modernebb külsejű teherautóval. A forgalmazás három éve alatt azonban hét különböző változatban is megvásárolhatták a szülők a kamiont a gyerekek számára.
Az Articulated Truck két igazán jól elkülöníthető részből épült fel. Elől volt található a két tengelyes Leyland márkájú vontató, míg mögötte egy egytengelyes pótkocsit találhattak a gyerekek.

A vontató két különböző kék vagy piros színekben készült, míg a pótkocsi ezüst, sárga és kék színt is kaphatott.
Elsőként a teherautót mutatom be nektek. A vontató engem leginkább a Leyland T45-ösre emlékeztet, azonban egy kicsit zavarba is hoz a rövidségével. A megszokottaktól sokkal rövidebb vontató formája igazán zavarba ejtő. 
Lényegében azt kell mondani, hogy a két tengely a teherautón majdnem összeér már és magában nézve a teherautó egy igazán csúnyácska darab.
Persze azért a részleteket szépen kidolgozták a teherautón. A szélvédők pirosak, a karosszérián igyekeztek a részleteket kidolgozni (hűtőrács, lámpák, tetőablak), sőt még egy műanyag díszcsík is került a homlokfalra.
A hátsó tengellyel egyvonalba egy akasztó horog került a teherautóra, ahova a pótkocsit illeszthettük. 

A pótkocsi egészen szépen ki lett dolgozva, Egyáltalán nem zavaró rajta az egy tengely. Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya, hogy a lekapcsolt pótkocsi rögtön előre bukik.
Persze ezen gyerekként gyorsan túl tudtunk lépni. A kidolgozás egészen jó. A pótkocsin megvannak a bordázások, sőt még hátfalra és sárvédőre is futotta.
A pótkocsi ahogy említettem ezüst., sárga és kék színekben készült. A sárga és a kék színű pótkocsik matricázást is kaptak dekorációként. A sárgán az International, míg a kéken a Pauls felirat volt olvasható.

Az alváz mind a teherautó, mind a pótkocsi esetében műanyagból készült és a kerekek is a 80-as évek Superfast kerekei voltak. Rugózás nincs igazából, de mivel egy teherautóról van szó így ez nem is volt annyira elvárható extra.
Bár az Articulated Truck gyártása csak néhány évig tartott a formája miatt sok akkori gyerek egészen biztosan emlékszik erre a Matchboxra. Szerencsére bőségesen maradtak épségben darabok, amelyek közül az egyik hozzám került.
A játékon látszik, hogy játszottak vele bőségesen, de ennek ellenére vállalható állapotban maradt meg.
Reményeim szerint ezt a kisautót is láthatjátok majd a gyűjtemény többi darabjával egyetemben, de amíg a bemutatásra nincs lehetőség jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3517985464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása