Régi játékokkal is van munka 11. - 1.rész
2022. november 17. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 11. - 1.rész

s-l1600.jpg

Az elmúlt időszakban egy kicsit hanyagoltam ezt a rovatot, amelyben kicsit viharvert régi játékokat igyekszem újra elfogadható állapotba hozni. Ebben a rovatban volt már kisautó, távirányítós jármű, bolygókerekes jármű, de még DMSZ által gyártott műanyag játék is.
Véletlen folytán a kezembe akadt egy közepes méretű doboz, amiben néhány viseletes és hiányos kisautó is megtalálható volt. Úgy gondoltam ez most kiváló lehetőséget biztosít majd arra nekem, hogy ezt a rovatot újra elhozzam nektek.

Elsőként egy szebb napokat is látott Matchbox kisautó akadt a kezembe, így ezzel indítom újra ezt a rovatot. A kicsi az 1984-ben megjelent 1:55-ös méretarányú Group C Racer névvel jelölt Sauber Ford Group C  BASF LeMans Car lesz.
A kocsi alapvetően nincs rossz állapotban, de azért némi törődést igényel mindenképpen.

Persze a munka megkezdése előtt érdemes egy kevés időt tölteni a feladatok felmérésével is. Ezúttal úgy tűnik nem lesz sok dolgom a kisautóval.
A piros festés alapvetően nagyon szép állapotban maradt meg és ez igaz a matricázásra és az alvázra is. Az átlátszó plexiből készült ablakok és lámpák is egészen szép állapotban vannak. Első ránézésre az alvázzal és a futóművel sincs különösebb baj, azonban egy fontos részlet hiányzik a versenyautóról.
Ez pedig bizony a hátsó szárny.
Ezt az elemet mindenképpen pótolnom kell majd és ha már így belendülök, akkor az apróbb festési hibákat is érdemes lesz javítani.

A hátsó szárny műanyagból készült és viszonylag egyszerűen volt rögzítve. A műanyag elem lényegében csak bele volt tolva a karosszérián kialakított megfelelő vágatba. Innen persze szinte természetes módon esett ki a játék során ez az alkatrész és ezt követően már csak idő kérdése volt a végleges elveszés.
Elsőre ennyit fedeztem fel a kocsin, de a későbbiekben akadhat még más részlet is amit javítanom kell majd.
Jelenleg úgy tűnik nem kell szétbontani az alvázat és a karosszériát, ami szerintem pozitívum.
Bár a javítás egyszerűnek tűnik, de azért igyekszem majd részletesen beszámolni nektek a részletekről, ezért mindenképpen kísérjétek figyelemmel a sorozat 11.részét aminek folytatására jövő hét csütörtökön számíthattok majd.

Addig pedig igyekszem néhány kép segítségével bemutatni nektek a kiinduló állapotot és hogy milyennek is kellene lennie a Matchbox versenyautónak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8017981512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása