Csonti társasjáték
2022. október 27. írta: ToyaHSW

Csonti társasjáték

csonti_1.JPG

Ezúttal ismét egy hazai gyártású társasjátékot mutatok be nektek, amivel igazság szerint a kisebb korosztálynak igyekezett a kedvében járni a Minerva.
Ez a játék pedig a Csonti névre keresztelt társasjáték, ami leginkább a klasszikus Pipeline nevű csőrendszer építős játékra hasonlított. Persze a Csontiban egy kicsit más volt a történet és a csővezetéket is útnak hívták, de ennek ellenére a hasonlóság tagadhatatlan.

A Csonti társasjátékot két játékos játszhatta. Ehhez egy viszonylag kisméretű táblát, 5 darab csontos kártyát és 56 darab játszókártyát kaptak a gyerekek.
A játéktábla szélein egy-egy tányér és kutya volt látható, középen pedig szintén egy tányér kapott helyet. A játéktér 5x5-ös volt, így összesen 24 mező játszott a játékban.
A feladat annyi volt, hogy a középen elhelyezett tálból a csontokat meg kellett szerezni. Ennek a módja abszolút nem volt bonyolult.
A játékosok felváltva húztak a lefele fordított 56 darabos kártyacsomagból és az általuk húzott vonalat fel kellett rakniuk a táblára a tálkájuktól indulva. A cél az volt, hogy valamelyik játékos elérjen a középen elhelyezett csontokat tartalmazó tálhoz.
Ha ez sikerült, akkor egy csontot el vehetett a játékos és az útvonalat le kellett szednie a tábláról. Persze előfordult olyan is, hogy a játékos zsákutcába lavírozta magát, ilyenkor szintén le kellett szedni az útvonalat a tábláról.

A játékot végül az nyerte meg, aki több csontot gyűjtött össze a játék során.
A Csonti társasjáték kellően egyszerű volt, hogy a fiatalabb korosztály kiválóan szórakozhasson és viszonylag hosszú időre képes volt lekötni a gyerekeket.

A játék dobozáról is kell ejteni néhány szót, ami meglehetősen egyszerű grafikával igyekezett belopni magát a gyerekek szívébe. Bár igazán semmi nem utalt a doboz grafikáján, hogy milyen játékkal találkozhatnak majd a gyerekek, de a játék nevét, két kiskutyát és egy csontot azért sikerült rápréselni a kék hátterű doboztetőre.

A hozzám került játék igazán szép állapotban maradt meg. A doboz bár egy kicsit firkált, de ez egyáltalán nem zavaró. A játék táblája és a játékhoz nélkülözhetetlen kártyát kiváló állapotban maradtak meg.
Ennek köszönhetően pedig a játékkal mind a mai napig lehet játszani. Szerintem a fiatalabb korosztály ma is annyira élvezné a Csonti társasjátékot mint mi a gyerekkorunkban.

Persze ezzel a játékkal is találkozhattok majd reményeim szerint, amíg azonban nem tudom bemutatni nektek ezt a hazai társasjátékot addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6917963562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása