Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.30.hét
2022. július 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.30.hét

Ezen a héten ismét hoztam nektek érdekes játékokat a hazai aukciós oldalak kínálatából, amelyekkel érdemes lehet a gyűjteményeteket gyarapítani.
Még nem köszöntött be az igazi olcsóság, de észrevehetően sok érdekes és különleges játék került eladósorba az utóbbi időben, így érdemes figyelnetek a rovatot és a nagyobb oldalakat.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

regi-orosz-taviranyitos-tank-nagyon-szep-dcdb_1_big.jpg

KN-72 szovjet távirányítós harcjármű - Az egykori Szovjetunióban tényleg nagyon klassz játékok is készültek. A távirányítós harcjárművekből egy egész sorozatot gyártottak, ami nagyrészt harckocsikból állt. Ezúttal a ritkábbnak számító KN-72-est ajánlom a figyelmetekbe, ami löveg helyett egy hatalmas reflektort kapott a tetejére.
Tényleg különleges és ritka darab, így érdemes figyelnetek a 30.000 Ft-ról induló aukciót!

lemezarugyari-lendkerekes-dodzsem-szep-allapotu-mukodokepes-0cdb_1_big.jpg

Lemezárugyár Dodgem - 1965 karácsonyára került a boltok polcaira a Lemezárugyárnál készült Lendkerekes Dodgem. A játék egy szépen kidolgozott bolygókerekes szerkezettel ellátott játék volt, amit az alul található kurbli tekerésével lehetett működésbe hozni.
Működés közben a játék a bolygókerekes járművekre jellemzően mozgott és extraként az ülésben található kisfiú is mozgott előre-hátra.
A képen látható darab nagyon szép állapotban maradt meg. Ennek megfelelően az ára sem kevés, de mivel ritka játékról van szó, így a jelenlegi 50.000 Ft-os ár sem számít magasnak.

trial-retro-tarsasjatek-vitorlazz-velunk-4bdb_1_big.jpg

Vitorlázz velünk! társasjáték - Egykoron nagyon sok közepes méretű gyártó készített a hazai gyerekek számára játékokat. Ezek közé a gyártók közé tartozott a TRI-TON HSZ. is, akiknek a Polikresz játékok egy részét is köszönhetjük.
Persze nem csak elektromos, hanem hagyományos társasjátékokat is gyártottak. Ezek közé tartozott a Vitorlázz velünk! játék is, amiről hosszabb írást olvashattok itt.
A játék szép állapotban van, így érdemes beszállnotok a jelenleg 1 Ft-on álló aukcióba.

lemezarugyar-budapest-foreign-e-flim-lemez-rendorseg-bolygokerekes-elemes-auto-8cdb_8_big.jpg

Elektromos Rendőrautó - A Lemezárugyár nem ment a szomszédba, ha nagyobb gyártók termékeit kellett másolni. Így született meg az Elektromos Kitérő Rendőrautó, ami a Nomura hasonló játékának szinte 100%-os másolata.
A magyar piacon persze akkoriban ez nem nagyon számított, hiszen a gyerekek örültek a Lemezárugyár játékának is, nem is alaptalanul.
Az Elektromos Rendőrautó igazán szépen kidolgozott darab volt, ahol még az apró részletekre is ügyeltek (a japánok).
Most egy ilyen ritka hazai játék került fel az egyik aukciós oldalra. A játék működik, ami pozitívum és az ár sem magas (még). A licit 20.010 Ft-ról indul, ami nagyon-nagyon jó ár.

ites-lendkerekes-lemez-versenyauto-eredeti-dobozaval-8cdb_1_big.jpg

ITES versenyautó - Ami nekünk a Lemezárugyár volt, a cseh gyerekeknek azt jelentette az ITES. Az ITES szinte mindent gyártott, de a népszerűségüket a különböző járművekkel alapozták meg.
A távirányítós autók mellett készültek a cseh gyárban óraműves, lendkerekes és egyszerű tologatós autók is. Most egy régebbi lendkerekes versenyautót ajánlok a figyelmetekbe, ami kicsit hiányosan, de legalább eredeti dobozzal várja új gazdáját.
A szélvédő hiányzik az autóról, de ez azért elég egyszerűen pótolható. Az ár jelenleg 6000 Ft, ami nagyon kedvezőnek számít.
Ha hiányzik ez a darab a gyűjteményetekből, akkor mindenképpen szálljatok be a licitbe!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3117890093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása