Vitorlázz velünk! társasjáték
2017. november 22. írta: ToyaHSW

Vitorlázz velünk! társasjáték

vitorlazzvelunk1.JPG

Bár még nem értem közel sem a végére a Thold családtól kapott játékok bemutatásának, azonban úgy gondoltam kicsit színesítem az oldalt az Ábrahám Zsolttól kapott játékok bemutatásával.
Zsolt egy becsületes adag társasjátékkal járult hozzá a gyűjtemény bővüléséhez, amelyeket igyekszem majd bemutatni nektek.

Elsőként a Vitorlázz velünk! társasjátékra esett a választásom. Ez is egy olyan játék, amivel nagyon régóta szemeztem már, de valahogy soha nem alakult úgy, hogy a gyűjteménybe is kerüljön belőle egy darab.
Szerencsére a felajánlásnak köszönhetően már egy ilyen játékkal is találkozhattok majd a gyűjteményben.

De milyen játék is az a Vitorlázz velünk és miért is annyira érdekes?
Ez egy oktatási céllal készült játék, amit a TRI-TON HSZ. készített és a Triál forgalmazott. A játék egy kicsit a földrajz világát próbálta megszerettetni a gyerekekkel, akik társasozás közben tanulhatták meg a nagyobb kikötők neveit.
A TRI-TON játékok mindig valamiben egy kicsit különlegesek és mások voltak. Nincs ez másképp ebben az esetben sem. A játékhoz tartozik egy hatalmas méretű tábla tele nyilakkal, szigetekkel és természetesen kikötőkkel.
A játékosok figuráit egy-egy vitorlás jelképezi, amihez bábunként három zászló is tartozik, valamint kapunk egy dobókockát is a játékkal.
A feladat egyszerű a játékhoz mellékelt útvonal kártyák közül minden játékos húzott egyet. Az első kikötőbe a hajót kellett tenni, míg a maradék három kikötőbe a zászlókat, majd a kikötőből kifutva a dobókocka segítségével elsőként összegyűjteni a zászlóinkat.
A fordulót az a kapitány nyerte meg, aki sikeresen kikötött az utolsó kikötőben.

Természetesen a táblán található jelöléseket is figyelembe kellett venni a játék során. A szélirány és az áramlás jelző nyíl is vagy hozzáadott vagy elvett a dobások értékéből, annak megfelelően hogy szembe vagy irányba haladt a hajónk.
Valamint néhány kör alakú jel is megtalálható volt a táblán, amelyekre rálépve kártyát kellett húznunk és ennek megfelelően módosítanunk az útirányunkat.
Kicsit bonyolultnak hangzik a szabályrendszer, de elhihetitek hogy játék közben egyáltalán nem az.

A 89 Ft-ért árult játék a funkcióját bőven betöltötte és a gyerekek a segítségével megismerhették Európa, Afrika és Amerika legnagyobb kikötőit.
Az újra játszás talán néhányszor szóba jöhetett, de nem lett belőle olyan játék amit a gyerekek minden hétvégén előkaptak volna a szekrényből egy-egy játékra.

A Zsolttól kapott játék közel teljes. Mint a fotókon is láthatjátok három darab aprócska zászló hiányzik a csomagból, amelyeket elképzelhető hogy idővel pótolok majd.
Ha anyagilag támogatnátok a múzeum munkálatait, akkor jó ha tudjátok jelenleg egy 3D-s nyomtató vásárlásába tudtok besegíteni, amivel ezeket a hiányzó elemeket tudnám legyártani többek között.

Örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe ez a játék is. Mint említettem nagyon rég szemezek a társasjátékkal, csak valahogy soha nem sikerült még beszereznem egyet.
Igazi 80-as évek hangulatot áraszt és ennek nagyon örülök. Természetesen a múzeumban majd láthatjátok, megnézhetitek közelről és ha kedvetek úgy tartja ki is próbálhatjátok majd. Addig azonban maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9613346053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása