Matchbox Rolls-Royce Silver Spirit
2022. május 31. írta: ToyaHSW

Matchbox Rolls-Royce Silver Spirit

rolls_1.JPG

A változatosság kedvéért ismét egy régi Matchbox kisautót mutatok be nektek a gyűjteményből. Ezúttal a választásom egy igazi luxusautóra, a Rolls-Royce Silver Spiritre esett, amit természetesen a Matchbox kisautók kedvelői is kipróbálhattak anno.
A gyártás 1987-től 1996-ig tartott és ezen idő alatt összesen négy változatban volt megvásárolható a játék.

Ezen idő alatt a kisautó nem készült túl sok színben, de ez egy luxusautónál nem is annyira meglepő. A gyártás nagyrészt Makaóban zajlott, de az utolsó években Thaiföldön és Kínában is gyártották a játékot.
Az első változat sárgásbarna színben készült, majd ezt követte az aranyszínű, végül pedig a gesztenyebarna változat.

A kocsi egészen szépen ki lett dolgozva, ami azt jelenti hogy az apró részletekre is igyekeztek figyelni - hátul még a rendszámtáblát is le lehet olvasni. Az ajtók nyithatóak a kocsin, ami jó rálátást biztosít a kidolgozott belsőre is.
A szélvédők sárgás színt kaptak, a lökhárítók pedig fekete színben pompáznak. Az autó arculatát a hűtőmaszk adja meg, ami itt is krómozott lett.
A kerekek minden változaton azonosak. Szépen kidolgozottak, díszítettek és természetesen műanyagok.

Az alváz szintén műanyagból készült és a Matchboxhoz hűen itt is szegecseléssel lett a karosszéria és az alváz egymáshoz rögzítve.
Az alvázon szokatlan módon a részletek is ki lettek dolgozva, így a kupufogót, az első és a hátsó hidat, a motort és a váltót is fel lehet fedezni a megszokott feliratok mellett.
Az elmúlt időszakban olyan Matchbox kisautókat mutattam be nektek, amelyeknek nem volt rugózása így most felüdülés számomra egy olyan darabról írni aminél ez a részlet is ki lett dolgozva.

A hozzám került változat a kék papírdobozos változat gyönyörű állapotban. A doboz is egészen jól átvészelte az eltelt éveket és a kocsin sem lehet észrevenni sérüléseket. Látszik hogy erre a kisautóra gondosan vigyáztak és én is így teszek majd a következő években.
Persze remélem sikerül majd bemutatnom ezt a kisautót is nektek, de amíg erre nincs lehetőség addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3317845173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NL 2022.06.02. 01:47:05

Akkor az enyém a 4. színt viseli: bordó, az ablakai pedig színezés nélküliek. Szépek a korabeli Matchbox-ok, de miután egyre több került forgalomba műanyag alvázzal, átnyergeltem a tetőtől-talpig fém SIKU-ra. Azok még szebben kidolgozottak (MB 500 SEL, Nissan 300 ZX, Audi 100 Avant, VW Transporter, Jeep, VW Golf Mk.I., Morgan Plus 8, hogy csak egy párat említsek a gyűjteményemből). És igen, ott figyel köztük a Matchbox RR Silver Spirit, Citroen 2CV, Ferrari 308 GTB. Imádtam a Ford Granadát, a 911-est, az R4-et, BMW 3-at, de sajnos ezek már nincsenek meg.
süti beállítások módosítása