Matchbox FAUN Mobile Crane MB42
2022. május 12. írta: ToyaHSW

Matchbox FAUN Mobile Crane MB42

fauncrane_3.JPG

A mai napra ismét egy Matchbox kisautót hozok nektek bemutatásra. Ezúttal a FAUN Mobil Crane nevű járművet ismerhetitek majd meg, ami ahogy a neve is takarja egy darusautó.
A Matchbox FAUN Mobile Crane ismét egy olyan játék, ami csak a 90-es években debütált. A sorozat 1984-ben került fel a gyártó kínálatába és egészen 1999-ig volt gyártásban.
Ezen idő alatt persze számtalanszor változott a jármű külsőre és persze a gyártás helye is módosult időről-időre. A FAUN daruskocsi készült Kínában, Thaiföldön és Makaóban is.

A játék alapjául valószínűleg a Faun RTF 30-as szolgált, amit igyekeztek azért valamilyen szinten lemásolni. Ez egészen jól sikerült, ugyanis elég könnyen rátaláltam az eredeti típusra.
A FAUN Mobile Crane összesen 11 változatban készült az évek alatt. Ezen idő alatt leginkább a színekkel variált a gyártó és a dekorációkkal. A játék készült sárga, sárga-piros, narancssárga-fekete, piros-szürke, kék-szürke és kék-krémszínű változatban is.
A játék két részből épült fel. Az egyik volt maga a jármű, ami fémből készült és a felépítményből amit műanyagból gyártottak le.
A felépítmény általában kapott dekorációt is, ami vagy egy-egy cégnél volt vagy pedig valami szimbólum. A hozzám került változaton például autópálya jelölés található fehér színben.

A teherautó rész már magában is elég érdekes. Érdekessé teszi a FAUN furcsa fülke kialakítása, amiben csak a vezetőnek volt helye. Az apró részletek azért elég szépen rendben vannak, hiszen olyan apróságokat is fel lehet fedezni a járművön mint a légtartály.
A jármű kapott egy forgózsámolyt, amin a felépítmény található. A felépítmény teljesen műanyagból készült és a daruból és a gémből áll. A darus felépítmény szépen forgatható körben, míg a gémet fel és le is lehet mozgatni, valamint lehetőség van kinyújtani azt. A gém végén egy logó piros horog is található, amivel akár emelni is tudtak a gyerekek.
Az alváz szintén műanyagból készült a játéknál is fekete színt kapott. A karosszériában a szokásos szegecses megoldás tartja egyben és az alvázon is a megszokott gyártóra és típusra utaló feliratokat lehet megtalálni.
Mivel egy munkagépről van szó, így a hagyományos Matchbox kerekek ebben az esetben szóban sem jöhettek, helyette szépen kidolgozott nagy méretű műanyag kerekeket kapott a játék.
Rugózás itt sincs, de ez megint az a típusú játék, ahol ezt nem is igazán hiányolhatták a gyerekek.

A hozzám került játék nagyon szép állapotban élte túl az elmúlt 32 évet. A játék hiánytalan. Hozzám a játék bliszteres változata került, ami szintén épségben megmaradt szerencsére.
Persze ezt a játékot is szeretném majd nektek bemutatni, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5617830161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása