Matchbox 0-4-0 Steam Loco 1979-1983
2022. április 30. írta: ToyaHSW

Matchbox 0-4-0 Steam Loco 1979-1983

steamloco_1.JPG

A tegnapi napon bemutattam nektek a Matchbox gyerekeknek készített My First Matchbox sorozatában megjelent Steam Loco vonatot, de már akkor ígéretet tettem nektek hogy a komolyabb változatot is megosztom veletek.
A komolyabb változat a Superfast sorozatban jelent meg és 1979-től 1983-ig, majd 1992-93-ban és 1997-ben is feltűnt a gyártó kínálatában.

A mozdonyok sorozat 1979-ben debütált és rögtön több mozdony és vagon is feltűnt a katalógusban. A sorozatban megtalálható volt a Diesel Shunter, a Pannier Locomotive és a Steam Loco.
A mozdonyokhoz kapcsolható vagonokból is több darab volt, így Passenger Coach, a Flat Car and Container, a Caboose Passenger Coach és a Side Tipper.
A mozdony a vagonok sínekkel kiegészítve akár készletben is megvásárolhatóak voltak, ezek voltak a Railway Set nevű csomagok.
Persze a Matchbox a vonatokon és a vagonokon kívül egyéb kiegészítéseket is kínált, így akár egy komplett kis mini 'terepasztalt' is megépíthettek a gyerekek a Railway Goods Yard segítségével sorompóval, szemaforral és más egyéb kiegészítésekkel.

railwaygoodsyard.jpg

Ebben a sorozatban a Steam Loco számított a legegyszerűbb mozdonynak. A Diesel Shunter robosztus formájával tűnt ki, míg a Pannier Locomotive hat kerekével és hosszával hódított a gyerekek között.
Ennek ellenére a Steam Loco is egy népszerű darab volt, amit igyekeztek nagyon szépen elkészíteni a Lesneynél. Ennél a játéknál már bátran használták a műanyagot is, így a felépítmény egy része és az alváz is műanyagból készült.
Az eredeti változat piros-fekete színben pompázott, de később a kínai gyártás ideje alatt zöld-fekete és barna-fekete változatai is elkészültek a mozdonynak.
A Steam Loco dekorációt is kapott, ami a 4345-ös szám volt a mozdony két oldalán.
Eltérés nincs a tegnap bemutatott mozdonyhoz képest, itt is fel lehet fedezni az apró részleteket és rá lehet csodálkozni a kidolgozásra, akár az ütközőre néztek, akár a fülke mögött található széntárolóra.
Az alváz műanyagból készült és csak a legfontosabb információk kerültek fel rá, így a mozdony típusa, a gyártó és hogy ez a játék még bizony Angliában készült.
A futómű nem egy nagy durranás. Műanyag kerekek, nulla rugózás (de ez egy mozdonynál természetes is) és egészen jó gurulás.

A 0-4-0 Steam Loco először a megszokott kartondobozos csomagolásban volt megvásárolható, majd ezt váltotta a 80-as évek átlátszó résszel ellátott, de még dobozos csomagolása, majd később már bliszterben volt megvásárolható a mozdony.
Hozzám a 80-as évek változata került, ami erőteljesen használt dobozban érkezett, de legalább kiváló állapotban. A mozdony tényleg elképesztően jól néz ki mind a mai napig, ami nem kis szó egy 40 éves játék esetében.

A 0-4-0 Steam Loco ezen változatával is találkozhattok majd, de amíg nem tudom személyesen is megmutatni nektek ezt a kincset, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2417820681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása