Matchbox Chevy Van
2022. április 23. írta: ToyaHSW

Matchbox Chevy Van

chevyvan_1.JPG

Az elmúlt időszakban számtalan érdekes kisautót mutattam már be nektek és most folytatom a sort. Ezúttal ismét egy régebbi Matchbox kisautót mutatok be nektek, amit a népszerű Chevrolet mikrobusz alapján készített el a Lesney.
A Chevy Vannak szinte minden amerikai filmben lehetett találkozni, hiszen az egyik legnépszerűbb kisbusz volt az USA-ban és így a gyerekek számára elkészített változat is kiváló fogadtatásra talált a célcsoportban.

A játék 1979-ben debütált és 1997-ig gyártásban volt, sőt a játékautó annyira jól sikerült hogy a gyártó 2007-ben ismételten kiadta a típust persze az eredetitől eltérő festésekkel.
A Matchbox szériában 68-as számot viselő Chevy Van a SuperFast sorozatban jelent meg. A Chevy gyártása 1982-ig Angliában, 1983-tól pedig Makaóban, majd később Thaiföldön folytatódott.
Mivel a kocsit viszonylag hosszú ideig gyártották, így szinte természetes módon évről-évre újabb változatokat kaptak a gyerekek, amelyek mind színben, mind pedig grafikában eltértek egymástól.

A teljesség igénye nélkül azért néhány érdekesebb darabot mindenképpen szeretnék megemlíteni nektek. Ezek közé tartozott többek között az 1981-es fehér színű jármű USA festéssel, az 1990 és 1992 között készült Nascar festéseket felvonultató sorozat, az 1993-as Williams F1-es csapat festését viselő változat is.
A hozzám került Vanpire nevű járművet 1982-ben és 1983-ban is forgalmazták. A két változat csak az alváz színében tért el egymástól. A 82-es festetlen felületű alvázzal készült, míg a 83-as verzióban már fekete festést kapott a játék ezen része.
A névre azért érdemes kitérni, ami egy igazán érdekes szójáték eredményeként született meg. Ugye az autó egy Chevrolet Van, így kicsit mókás a Vanpire név ami egyben utal a vámpírokra és az autó típusára is, ami szerintem igazán vicces.
A kocsi ezüst színű fényezést kapott, amit dekorációval igyekeztek feldobni. A kocsit kék-piros-fekete csíkok és egy Vanpire felirattal díszített denevér teszi érdekessé.
Az ablakok kék színűek. Érdekesség, hogy ezen a zárt furgonon helyet kapott két tetőablak, a hátsó ajtón két ablak, valamint a kocsi oldalain egy-egy ovális ablak is.
A részletek a karosszérián viszonylag szépen kidolgozottak. A kilincsek látszanak, ahogy az autó elején a márkajelzés és  a kocsi hátsórészén a rendszámtábla.
Az alváz ahogy említettem már ennél a változatnál festetlen ezüst színben pompázik. A Matchbox kisautókhoz hasonlóan itt sem lett kidolgozva semmi apró részlet, ellenben a megszokott információk helyet kaptak rajta.
Az alváz és a karosszéria a szokásos szegecseléssel megoldással lett összefogatva.
A futómű is a megszokott amit a Superfast játékokban megismerhettek a gyerekek. A kerekek szélesek és a felnik ezüst festést kaptak rajta.

A kocsit az első időkben kemény kartondobozban forgalmaztál, amit a későbbiekben leváltott a bliszteres csomagolás.
A hozzám került játék nagyon szép állapotban maradt meg. A dekoráció már nem az igazi rajta, de ebben az időszakban ez nem számított a Matchbox autók erősségének. A kocsihoz tartozó kemény kartondoboz is megvan még a játékhoz, de ennek a két zárófedelét le kellett gyártanom
Összességében így most egy nagyon szép darabbal gazdagodott a gyűjtemény, amit reményeim szerint majd Ti is láthattok.
Amíg azonban nem tudom személyesen megmutatni nektek a Chevy Vant, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5517814837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása