Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.6.hét
2022. február 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.6.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat.
Ha gyűjtők vagytok vagy csak egyszerűen nosztalgiáznátok egy kicsit, akkor mindenképpen tartsatok velem ezen a héten is!

matchbox-the-circus-comes-to-town-d9ab_4_big.jpg

Matchbox The Circus Comes To Town - A gyűjtői játékok egy idő múlva egészen biztosan értékesek lesznek, ha az eredeti állapotban sikerül megőrizni azokat.
A Matchbox több ilyen játékot is kiadott, amelyek közül az egyik a hat kisautót tartalmazó The Circus Comes To Town készlet. Ebben a díszdobozos csomagban hat aprócska teherautó található.
Az 1994-ben kiadott készlet ára még nem verdesi az eget, de érdemes elmenteni és 10-20 év múlva ránézni az árakra.
Most 12.000 Ft-ért vehetitek meg a dobozt, ami annyira nem rossz ajánlat.

trafikaru-retro-magyar-ugyessegi-jatek-2db-deab_2_big.jpg

Metalbox Tivoli - A hazai Metalbox számtalan egyszerű műanyag Tivoli játékot készített, amelyek csak egy kicsit tértek el egymástól.
A Tivoli játékok lényege az volt, hogy a golyó kilövését követően a szerencsében bízhattunk csak és reménykedhettünk, hogy a legmagasabb pontszámú helyre esik majd be a golyónk.
Ezek a golyós szerencsejátékok a gyerekek nagy kedvencei voltak, hiszen elfértek kis helyen és ennek köszönhetően lényegében bárhova magunkkal vihettük azokat.
Most két különböző darabot kínálnak eladásra, amihez 2899 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

acb-retro-lemez-markolo-munkagep-deab_1_big.jpg

MIR markoló - A bolgár MIR cég nevét a blog látogatói már elég jól ismerhetik. Az egykori szocialista vállalat a Metalcarhoz hasonlóan dolgozott be nyugati cégeknek, aminek eredményeként saját márkajelzés alatt is forgalmazták a játékokat.
A most eladásra kínált kiváló állapotú markoló is ilyen darab. Ha kedvelitek a fémből készült játékokat, akkor mindenképpen érdemes figyelnetek erre az 5000 Ft-os aukcióra is.

regiseg-liliput-jatek-varrogep-eredeti-dobozaban-beab_1_big.jpg

Liliput varrógép - A lányoknak a 60-as, 70-es években a játékgyártók főként háztartási eszközöket készítettek a babák mellé játék gyanánt. Így lett porszívója, a turmixgépe, lemezkonyhája és varrógépe a legtöbb kislánynak.
A varrógépek közül az NDK gépeket ismertük itthon a leginkább, de Lengyelországban is készítettek ilyen gépeket. Ezek közül a Liliput egy igazán érdekes darabnak számít, amihez most ráadásul eredeti dobozában juthattok hozzá.
A játékért az eladó minimum 5800 Ft-ot szeretne kapni, ami egészen jó ár.

tarsasjatek-hianytalan-retro-magyar-knight-rider-beab_1_big.jpg

Knight Rider társasjáték - Az ember és a kocsi, akikkel minden el lehetett adni a 80-as években :) Ez volt a Knight Rider és David Hasselhoff.
A Knight Rider a TV elé szegezett bennünket, amit persze a hazai kisipar is azonnal felismert. Ennek köszönhetjük többek között a Knight Rider társasjátékot is.
Elég ritkán találkozni ezzel a társasjátékkal jó és hiánytalan állapotban, így mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe a 4500 Ft-ról induló licitet.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1417240022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása