Logikai kirakós játék - Robot
2022. január 11. írta: ToyaHSW

Logikai kirakós játék - Robot

robotpuzzle_1.JPG

Az elmúlt hetekben több kirakós logikai játékot is bemutattam nektek, amivel a gyerekek a logikai és térlátási képességeiket fejleszthették. Az ilyen kirakós játékok között voltak különböző kockák, csillag formák, sőt még gömbök is, amelyek annyiban minden esetben egyeztek, hogy fontos volt a megfelelő sorrend az összeszerelés során.
Most egy hasonló játékot szeretnék nektek bemutatni, aminek viszont igazán érdekes robot formája lett.

Az aprócska robot a többi játékhoz hasonlóan műanyagból készült. A henger formájú testen egy kocka alakú fej volt található, amin szemek orr, de még száj is látható volt.
Itt is nagyon fontos volt, hogy a gyerekek az elemeket a megfelelő sorrendbe rakják a helyükre, mivel másképp egyszerűen lehetetlen volt a játék összerakása.
A figura összesen hét részből állt, ezeket kellett a megfelelő sorrendben egymásba kapcsolni vagy csúsztatni.
Ez elsőre könnyű feladatnak tűnik, de már a szétszedés is nehéz, az összerakás pedig még talán annál is nehezebb feladat. Ebben szerepe van annak, hogy a törzs két részébe különböző elemeket kell becsúsztatni különböző helyekről.
Ha ezzel megvagyunk, akkor utána már valamivel egyszerűbbé válik a helyzet, de egy gyerek számára még így is izzasztó feladat lehetett a játék összeszerelése.

Ha végül sikerült összerakni az aprócska játékot, akkor a végeredmény egy kb. 5 cm magas színes kis robot lett, amivel akár játszani is tudtak a gyerekek.
Sajnos a többi logikai összerakóhoz hasonlóan itt is komoly problémát jelentett, hogy a műanyag alkatrészek rendkívül könnyen vesztek el. Ennek köszönhetően az ilyen játékokból nagyon kevés maradt meg épségben.
A hozzám került játék szerencsére épségben maradt meg. Ennek köszönhetően ezzel az aprósággal Ti is találkozhattok majd, ha úgy alakul.
Amíg viszont nem tudom nektek személyesen megmutatni ezt a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7116810408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása