Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.2.hét
2021. január 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.2.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben az eddigiekhez hasonlóan ismét öt érdekes és különleges régi játékot mutatok nektek, amelyeket ráadásul meg is tudtok vásárolni magatoknak a gyűjteményetekbe.
Ezen a héten is ráakadtam egy-két gyöngyszemre, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

retro-lemezjatek-fotos-macko-z-0a2b_1_big.jpg

Óraműves fényképezős mackó - A képen az MS-575-ös kínai játékot láthatjátok, ami egy óraműves mackó. Részletesen olvashattok róla a blogon, ahol egy bemutatóban már megismerkedhettetek a játékkal.
A maciba kell egy darab elem is, így a felhúzós szerkezetet elindítva a mackó elkezd tipegni, majd bizonyos időközönként villant egyet a fényképezőjével.
Perzse manapság már ezeknek a funkcióknak jókora része nem működik és így van ez a most eladásra kínált darab esetében is, ahol a felhúzókulcs veszett el.
A játék fix 3500 Ft-ért lehet a tietek.

ritka-lemez-motorkerekpar-az-eredeti-dobozaban-c92b_8_big.jpg

Lendület motorkerékpár - A Lemezárugyár játékait különösebben nem kell bemutatni senkinek, hiszen a gyerekkorunk szerves részét képezte a cég által gyártott lendkerekes, felhúzós és elemes játékok tömege.
Ezúttal a Lendület Motorkerékpárt ajánlom a figyelmetekbe, amit szerintem nagyon sokan jól ismertek. A játékhoz eredeti doboz tartozik és a motoros is nagyon szép állapotban van.
A játékról bemutatót itt olvashattok amúgy.
Az eladásra kínált darabért a licit jelenleg 1000 Ft-on áll, ami nagyon kedvező.

rubik-s-clock-turelemjatek-a92b_2_big.jpg

Rubik's Clock - Egy klasszikus Rubik Studió által jegyzett játékot ajánlok a figyelmetekbe ezúttal, amit a Matchbox hozott forgalomba.
A Rubik's Clock itthon kevésbé vált ismerté, de ennek ellenére ez is egy nagyszerű logikai játék, ahol a feladat az órákat megfelelő állásba forgatni. Ez persze csak elsőre tűnik egyszerű feladatnak, ahogy azt megszokhattátok.
A játékról bemutatót is írtam, amit itt olvashattok.
Ha megtetszett ez a játék, akkor érdemes beszállnotok a jelenleg 1 Ft-on álló aukcióba.

regi-daiya-rendorseg-jeep-392b_1_big.jpg

Daiya bolygókerekes Jeep - Ismét egy érdekes régi elemes játék, ami valószínűleg inkább a férfiakat hozza majd lázba.
A Daiya bolygókerekes rendőrségi terepjárója itthon nem egy túl gyakori darab. Sajnos a kocsról hiányzik a szélvédő és a sziréna is, így ezeket mindenképpen érdemes pótolni a vásárlást követően.
A kocsit 11.000 Ft-ra tartja az eladó, ami szerintem egy kicsit magas, de hátha valakit ennek ellenére is érdekel.

lemezarugyar-go-kart-tavos-jatek-auto-dobozaban-es-gokart-alkatresz-282b_1_big.jpg

Távirányítós Go-Kart - Na egy olyan játék, ami valószínűleg csak akkor lesz a gyűjteménybe ha valaki felajánl egy darabot :)
A Lemezárugyár távirányítós Go-Kart járműve elképesztően ritka és nehezen beszerezhető játéknak számít. Persze azért néha feltűnik egy-egy eladó darab, mint ahogy most is. A játékhoz jár egy eredeti doboz, egy működőképes gokart és egy tartalék alkatrészbázis is.
Az ár jelenleg 66.000 Ft, de megy ez még majd feljebb is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3216370086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása