Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.33.hét
2020. augusztus 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.33.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot. Igyekeztem ezúttal is öt érdekes és különleges régi játékot kiválasztani a rovatba, amelyeket akár Ti is megvásárolhattok a hazai aukciós oldalak kínálatából.

Tartsatok ezúttal is velem!

abc-retro-szovjet-kemiai-kiserletezo-jatek-13fa_1_big.jpg

Szovjet kémiai kísérletező készlet - Az oldalon már bemutattam egy Tallinban gyártott változatát a kémiai kísérletező készleteknek, aminek most egy sokkal szebb dobozzal rendelkező változatára akadtam rá.
A szovjet játékon látszik, hogy nem mai darab, így a gyűjtők számára egy kicsit még értékesebb is lehet ez a kincs, amiért 4990 Ft-os licittel szállhattok harcba.

abc-retro-szovjet-ki-mit-tud-jatek-13fa_1_big.jpg

Szovjet elektromos ki mit tud játék - Itthon is népszerűek voltak a különböző elemes oktató játékok, amelyek közül a Ki mit tud számított a legnépszerűbbnek.
Természetesen az egykori Szovjetunióban is készültek hasonló játékok egy kicsit más táblákkal. Mivel manapság már kevesen tudnak oroszul, így csak érdekességnek ajánlom gyűjteménybe ezt a régi játékot.
A licit ebben az esetben 1990 Ft-ról indul.

csillaghaboru-retro-regi-tarsasjatek-hianytalan-allapotban-63fa_1_big.jpg

Csillagháború társasjáték - A sci-fi mindig népszerű volt a gyerekek körében. Természetesen ezt a játékgyártók is igyekeztek kihasználni, akik a járműveken kívül a társasjátékok területén is készítettek ilyen stílusú játékokat.
A Csillagháború játékban az emberek és a földönkívüliek harcát vihettük végig a jó vagy a rossz oldalon állva.
A játék hiánytalan, eredeti dobozos, ennek ellenére csak 2499 Ft-ot kell érte leszurkolnotok fixen.

ites-jeep-oramuves-badog-fem-jatek-regiseg-f5fa_1_big.jpg

ITES óraműves Jeep - Az Ites által gyártott óraműves Jeepet nem kell bemutatni azoknak, akik a 70-es években voltak gyerekek.
A lemezből készült és éles elemekkel gyerekek kezét gyakran felsértő játék igazi kultikus darab lett az eltelt évek alatt. Mára nagyon nehéz lett belőle szép állapotban megmaradt hiánytalan darabot találni.
Most mégis ráakadtam egy ilyenre, amit akár Ti is megvásárolhattok. A licit 5800 Ft-ról indul ebben az esetben.

retro-piko-varrogep-15fa_1_big.jpg

Sybill varrógép - A magyar kislányok álma az NDK-ban gyártott Sybill varrógép volt, amit természetesen a PIKO készített. Ahogy azt már többször említettem a PIKO számtalan varrógéptípust gyártott a gyerekeknek, amelyek között a csúcsnak a Sybill számított.
Ehhez a játékhoz minden extra alapból járt és még a csomagolása is különleges volt.
Most akár Ti is megvásárolhatjátok ezt a játékot, amit az eladó 5000 Ft-os fix áron hirdet.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8916120156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása