Tamagotchi, amire mindenki emlékszik
2020. július 28. írta: ToyaHSW

Tamagotchi, amire mindenki emlékszik

tamagotchi_4.JPG

Most egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, amire nagyon sokan emlékeznek, hiszen akkora slágernek számított mint manapság egy-egy jobban sikerült mobilos játék.
Ez pedig nem más mint a Bandai által kifejlesztett Tamagotchi.

A játék egyaránt népszerű volt a felnőttek és a gyerekek körében is és ezt a népszerűségét az egyszerűségének, az olcsóságának és a rendkívül érdekes témájának köszönhette.
De hogyan is indult hódító útjára ez az aprócska játék?

1996 November 23.-án került Japánban a boltok polcaira az aprócska állatka nevelős játék a Tamagotchi. A amerikai és európai piacra egy kicsit később, 1997 május 1-én érkezett meg a játék.
A siker szinte garantált volt, hiszen a kulcstartó méretű játék lényege az volt, hogy egy aprócska élőlényt kellett nevelgetnünk a miniatűr LCD kijelzőn.
A játék képernyőjén az elindítást követően megjelent egy tojás, amiből az idő múlásával egy aprócska dinoszaurusz (más gyártóknál más élőlény) bújt elő és ezzel kezdetét is vette a játék.
A cél egyszerű volt, az aprócska élőlényünket a lehető legtovább kellett életben tartanunk.
Ez persze elsőre tűnik egyszerű feladatnak, ugyanis az aprócska kis virtuális állatkánknak nagyon sok nyűgje és baja lehetett. Előfordult, hogy éhes volt az állatkánt, de unatkozhatott, beteg vagy álmos lehetett, de az is előfordult hogy az aprócska képernyőre piszkított.
Ezeket a problémákat mind nekünk kellett megoldani, aminek köszönhetően a kicsi állatkánt egyre jobb kedvű és egyre nagyobb lett.
Az éhség ellen meg kellett etetnünk, ha beteg lett gyógyszert kellett neki adni, ha unatkozott beszélgetnünk vagy játszanunk kellett vele, ha piszkított akkor ki kellett takarítanunk, ha pedig álmos volt akkor nem ártott lekapcsolnunk a villanyt a virtuális szobácskájában.

A Tamagotchi nagyon addiktív játék volt, ami sok problémát is jelentett. A gyerekek nagyon sokszor magukkal vitték az iskolába a játékot, hogy ott is gondozni tudják amit persze a tanárok nem fogadtak kitörő lelkesedéssel.
Az aprócska virtuális állatkák halálából pedig sokan traumát csináltak (elég ha csak az itthoni Tamagotchi temetőre gondoltok) és ez sem feltétlenül jelentett jót.

Szerencsére azért a megjelenést követő hisztéria szépen lassan elült, azonban mind a mai napig nagyon sokat adnak el az aprócska játékokból.
A nálam megtalálható darab persze nem az eredeti változat. Akkoriban nagyon sok gyártó igyekezett a sikert másolással meglovagolni. A gyűjteményben található játék is ilyen darab, azonban ennek ellenére is nagyon jól használható.
Bár a formája nagyon eltér az eredetitől, de az aprócska tappancs forma nekem még egy kicsit jobban is tetszik mint az eredeti.
Minden funkció megtalálható benne ami az eredeti Tamagotchiban is elérhető. A nevelgetés és a halál persze itt is jelen van, de a játék hátulján található reset gombbal újra életre lehet kelteni a játékot.

A fenti pár mondatból könnyen kitalálhatjátok, hogy a játék tökéletesen működik mind a mai napig, ami azért nem kis teljesítmény egy több mint 20 éves játéktól, amit tényleg nem az örökkévalóságnak terveztek.
Természetesen a múzeumban láthatjátok is majd az aprócska Tamagotchit, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3216081446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopasz Szuzukis 2020.07.30. 17:27:56

Nem akarnék nyelvtannáci lenni, DE!
Legyenek szíves a magyar újságírók a Magyar Helyesírás Szabályai szerint cikket írni!
Miszerint a nem latin betűvel író nyelvek főneveit, személyneveit fonetikus írással kell leírni. És nem az angol, amerikai nyelvtanból átvenni.

Ergo: TAMAGOCSI!
süti beállítások módosítása