Old Timer sorozat - 1953 Packard Carebbean
2020. január 31. írta: ToyaHSW

Old Timer sorozat - 1953 Packard Carebbean

packardcarebbean_1.JPG

Ahogy azt már többször is elmondtam, igyekszem azért a mai játékokra is figyelmet fordítani. Ezek közül különösen a Welly által gyártott kisautókra, amelyek közül több sorozatban is árult darab is elnyerte a tetszésemet.
Végül az Old Timer és a NEX sorozatok mellett tettem le a voksomat, ugyanis ezekben tényleg egészen jó minőségű, fémből készült régi autókat lehet találni.

Ez a két sorozat természetesen számtalan helyen megvásárolható akár online is, de én általában a Tesco és a Pepco boltok polcain szoktam nézelődni új préda után.
A múltkoriban betértem az utóbbi áruházba és két új darabon akadt meg a szemem, amelyeket persze be is raktam a kosaramba. Az egyik autót már bemutattam nektek (ez volt a Renault 4-es), a másikat pedig most ismerhetitek meg.
Ez az 1953-as Packard Caribbean, ami egy igazi klasszikus amerikai kabrió.

A Packard Caribbean egy rövid ideig gyártott igazi luxusautó volt, ami 1953-ban lépett be az amerikai piacra és mindössze 1956-ig volt gyártásban.
Az alapvetően kabriónak megálmodott kocsiból az 1953-as darabot volt a legkönnyebb felismerni a kerékjárati ívnél futó krómozott díszlécéről.
1954-ben már áttervezték az autót különös tekintettel a hátsó kerékjáratra, valamint a lámpákra, a krómozott alkatrészekre és a belső térre. Ekkor kerül a piacra a keménytetős változat is.
1955-ben a motorháztetőt tervezték át és beléptek a 2 illetve 3 színű festések is.
1956 a gyártás utolsó éve. Ekkor a hűtőrácsot módosítják a gyárban, de ez már nem tudja megmenteni az amúgy gyönyörű autót.

A kocsiban alapból a 180 LE 8 hengeres Thunderbolt motor dolgozik, de ezt az évek során készült 275 és 310 lóerős motorral is a jármű.

Ennyi bevezető és háttérinformáció után azt hiszem bemutathatom nektek magát a kisautót is. A szokásos sárga-barna kartondobozban érkezik ez a játék is, ahogy a sorozat többi darabja. A kartondobozon itt is megtalálható a szokásos átlátszó műanyaggal borított rész, így rögtön megcsodálhatjuk a játékot.
Igen, ez egy játék. Ennek megfelelő az árszabása is, ami 1500 Ft alatt marad minden esetben.
Ennyi pénzért persze felesleges lenne csodát várnunk, de a Welly azért igyekszik az Old Timer sorozatból kihozni a maximumot és ez ebben az esetben sincs másképp.
A doboz belsejében található kartonra fogatva található maga a játék, amit a szokásos módon egy műanyag lappal és két csavarral rögzítettek. Ennek előnye, hogy így a játék szállítás közben sem tud elszabadulni és megsérülni.
A két csavart eltávolítva azonnal kézbe is vehetjük a Carebbean kisautót.

A Carebbeant eredetileg néhány különleges színben is gyártották amelyek között megtalálható volt a kék, a metál zöld, a gesztenyebarna és a homok szín is.
Dicséret illeti a Wellyt, hogy ezekben a színekben is elérhetővé tette a gyűjtők és játékosok számára a kisautót.
A kocsi mind kabrió, mind felhajtott tetős változatban kiadásra került, de az Old Timer sorozatba szerencsére nyitott tetővel került be.
Ami engem azonnal megragadott az az autó rendkívül elegáns formája. Az arányok tökéletesek és valahol megtudom érteni azokat a vásárlókat, akik egykoron egy ilyen autó mellett tették le a voksukat.
A sorozat többi darabjához hasonlóan a felső rész itt is fémből, míg az alváz műanyagból készült. A Welly Old Timer sorozatára jellemzően az ajtók itt is nyithatóak és nincs lesajnálva a díszítés a karosszériáról ezúttal sem.
A szemből azonnal feltűnik a motorháztető kiemelkedése, valamint az első krómozott hűtőrács és lámpák. Az 1953-as sorozatra jellemzően a kerékjáratok felett végigfut a már említett díszítő csík is. 
A szélvédőn megtalálható az ablaktörlő (igaz csak öntve) és a napellenző és a tükör is (ez utóbbi kettő valóban ki is lett alakítva).
Szerencsére a nyitott változat kapott helyet a sorozatban, így sokkal jobban ráláthatunk a belső térre, ami a szokásos fekete műanyagból lett viszonylag szépen kidolgozva.
A kocsi hátsó részét a krómozott lökhárító és a színre fújt burkolat alatt található pótkerék uralja. Szerencsére azért a hátsó lámpák piros színét sem kell nélkülöznünk.

A műanyagból készült alvázon itt is látszik néhány elem, így többek között a tankot, a váltót és a kipufogórendszert is felfedezhetjük.
A kerekek természetesen krómozott felniket kaptak, amelyeken a megszokott gumiból készült abroncsok találhatóak. A kocsi a megszokott módon fut, ami annyit jelent hogy csendes és jól is gurul a kisautó. A rugózás az ebben az esetben sincs meg, de ez legyen a legnagyobb baj egy ilyen árfekvésű autónál.

Bár az 1953-as Packard Carebbean sem egy gyűjtői darab, de valószínűleg évek múlva keresett játék lesz majd. Ezért ajánlom a gyűjtők figyelmébe is az Old Timer sorozat darabjait.
Az ára miatt azok is megvásárolhatják nyugodtan, akik gyereknek szánják. A kilógó és nyíló elemek miatt valószínűleg egy gyerek kezében nem lesz igazán hosszú életű a kisautó, de egészen biztosan sok örömet szerez majd annak a kisfiúnak, aki ajándékba kapja.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr415444422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása