Forgatható logikai játék
2020. január 30. írta: ToyaHSW

Forgatható logikai játék

muaforglog_1.JPG

Kicsit bajban vagyok a ma bemutatásra kerülő játékkal, hiszen annyira keveset tudok róla hogy az már engem is zavarba ejt. Azonban úgy gondoltam, hogy mindenképpen érdemes ezt a hazai játékot bemutatni nektek, hátha akad köztetek olyan, aki kicsit többet tud tőlem erről a játékról.
Persze a játék mindenképpen érdekes, izgalmas és ráadásul magyar gyártmányú, így nem maradhat ki a blogból és a gyűjteményből sem.

Annyit talán sikerült kideríteni róla, hogy az egykori Lemezárugyár Győri gyáregységében készült és bár nem lett különösebben népszerű vagy ismert, azért ennek ellenére érdekes és kellően nehéz logikai játékról van szó.

A játék teljes egészében műanyagból készült és engem leginkább arra a gyerekkori játékomra emlékeztetett amivel az unalmas matekórákat igyekeztem elütni, ez pedig a körzővel virágok rajzolása volt.
Engem a játék formája leginkább az általam körzővel rajzolt virágokra emlékeztet és ez nem is véletlen. A műanyagból készült játék kidolgozásánál ugyanis hasonló elven osztották fel a köröket cikkelyekre.

A forgatható logikai játék a Cohan Circle nevű játékra emlékeztet leginkább, de felosztásában attól némileg eltér. A műanyag logikai játék keretében két cikkekre bontott kör kapott helyet, amit hat részre osztottak fel - ez a felosztás emlékeztetett engem a gyerekkoromban körzővel rajzolt virágokra.
A két cikkekre bontott kör természetesen metszi egymást és a 360 fokban három helyen át is lehet forgatni az egyik körből a másikba a különböző színűre festett elemeket.
A játék célja viszonylag egyszerűnek tűnik. A színes kör cikkeket egymás mellé illeszteni és így létrehozni a magyar zászló piros-fehér-zöld színeit.

Persze ez csak leírva ilyen egyszerű. A számtalan variációs lehetőségnek köszönhetően tényleg elég komoly feladat kirakni a színeket.
A játéknak két oldala van,amelyek megegyeznek. Az egyik oldal teljesen sima, míg a másik oldalon bemélyedések találhatóak a műanyag elemeken.
Valószínűleg a sima oldalt kellett kirakni, míg az elemek elforgatására a bemélyedések szolgáltak, amelyekbe belefért a játékosok több ujja is.

Igazán érdekes játék, amivel eddig még tényleg nem sikerült találkoznom sehol sem.
Remélem közületek valaki tud majd mondani valamit erről a régi magyar logikai játékról. Persze ha nem, az sem nagy tragédia.
A múzeumban természetesen ezzel a régiséggel is találkozhattok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1815434446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása